Új helyszínt kap a Hitman 3, és az AI is nagyot fejlődik

Új helyszínt kap a Hitman 3, és az AI is nagyot fejlődik

A beharangozó szerint komoly előrelépést tudnak felmutatni a mesterséges intelligencia kapcsán.

Az IO Interactive, amely nemrégiben ünnepelte a Hitman sorozat 20. évfordulóját, a héten bejelentette a Hitman harmadik epizódjának legújabb pályáját: 47-es ügynök tesz egy kis kitérőt a hatalmas kínai metropoliszban, Chongqingben, amelyet Chungking néven talán mi európaiak jobban ismerhetünk, ugyanis itt is be kell mocskolnia a kezét.

Egy teaser trailerben mutattak be jeleneteket a városról, és itt látható, hogy 47-es ügynök az éjszaka neonfényes utcáin halad keresztül, az eső pedig csak úgy csillog a kopasz fején. Egy másik jelenetben már egy belső térben vagyunk, és egy olyan báltermet mutatnak meg a fejlesztők, amelyben feltűnően sok emberrel találkozhatunk, és akiket egytől egyig teljesen meganimáltak. Ezt azért is fedték fel a videóban, mert külön büszkék rá az IO Interactive fejlesztői, ugyanis a játék egyszerre több, mint 300 aktív NPC-t képes kezelni, még magasabb szintre juttatva eddig a sorozatban jelen lévő mesterséges intelligenciát. Ezenkívül Chongqing példaként szolgál arra, hogy milyen jól fog kinézni a Hitman 3. Erre nem is találhattak volna jobb módszert, minthogy a csillivilli megvilágítással és a víz valós megjelenítésével igyekezzenek lenyűgözni a rajongókat. A játék az IO Interactive házon belül fabrikált Glacier motorjával kel életre, és támogatja a 4K, 60 FPS és HDR funkciókat.

Van egy olyan érzése az embernek, hogy az IO Interactive ezeket a fényviszonyokat, városi körülményeket és megvilágítást, amely nagyon hasonlít a cyberpunk stílusra, nem véletlenül most tárta a rajongók elé, de azért abban egyet érthetünk, hogy a Hitman 3 valóban szépnek tűnik, és a lehetőségek, amelyek a rendkívül sok aktív NPC-ből adódhatnak körülöttünk nagyon izgalmassá teszik a játékot, és kíváncsian várjuk mennyi interakció leledzik majd az alkotásban. Az egy másik kérdés, hogyha esetleg valakinek nem csúcskategóriás rendszere van, milyen látványvilágot tud majd kifacsarni a játékból, hivatalos gépigényt egyelőre még nem tettek közzé.

A Hitman 3 2021. január 20-án jelenik meg az Epic Game Store-ban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!