Gyűjtsük be az idegeneket - Ben 10: Power Trip játékteszt

Gyűjtsük be az idegeneket - Ben 10: Power Trip játékteszt

Sokak gyerekkorának egyik kedvence játékká avanzsálta magát, avagy a Ben 10 Power Trip az, amiről most beszélünk. Nézzük Ben és az Omnitrix virtuális kapcsolatát a játékban.

Az idén már 15 esztendeje indult sorozatból volt már kisfilm, moziváltozás, több évadnyi mese, sőt, 2007-ben már megpróbálkoztak egy játékadaptációval is.

A sztoriban a szokásos szereplők köszönnek vissza a képernyőről, Ben, Gwen és Max nagyapa mindhárman főszerepben. A történetet magát nem spoilereznénk el jó szokásunkhoz híven, így meghagyva számotokra is a felfedezés örömét.

A nyílt világú játék megpróbálja minél jobban magával ragadni játékosát, melyre helyenként több, időnként pedig kevesebb erőt és energiát fektet. A helyszínek változatosak, ugyanakkor oly annyira egysíkúak és kihaltak is. Bár a játék célközönsége egyértelműen nem az én korosztályom, hanem a ma felnövő generáció gyermekei, ez mégsem mentség arra hogy valakik hanyag munkát végezzenek egy játékkal.

A harcrendszer se nem jó, se nem rossz, tűrhető/megszokható. Van több fajta támadás, melyeket természetesen tudunk kombinálni, és kitérhetünk ellenfeleink csapásai elől is. A saját hőseinket, avagy idegeinket begyűjtve - melyekkel nem rendelkezünk a játék elején - további egyedi támadásokat hajthatunk végre idegentől függően. A készítők itt egy óriási potenciált hagytak ki és követtek el ezzel egy bakit, ugyanis az ellenfeleket nem lehet begyűjteni, pedig abban azért lett volna némi fantázia.

A játék grafikailag helytálló. Mondhatni nem túl jó, de nem is tragikus. Egy rajzfilm adaptációhoz talán pont elegendő, az esetleg textúra hibák javítása mellett könnyen eltudunk tekinteni, hiszen azok orvosolhatóak bármikor egy hotfix vagy patch segítségével akár. A hangok, hangeffektek számomra teljesen rendben vannak, plusz pont a fejlesztőknél. És ha már a hangoknál tartottunk, a szinkronok legalább teljesen rendben vannak, kellemes meglepetésemre.

Összefoglalva a játék egy erős közepest érdemel. A célközönségének megfelel, a felnőttek pedig ne nézzék oly kritikus szemmel. Aki szerette a rajzfilmet, annak egy próbát mindenképpen megér.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!