Hardverteszt: LG UltraGear 27GN950-B – Játékra tervezték

Az LG játékra tervezett UltraGear sorozatából már bemutattunk két remek kijelzőt, a 27GN950-B azonban még ezeknél is izmosabb monitor.

Ha valaki játékra kihegyezett monitort keres magának, az LG UltraGear termékvonalával nem lőhet mellé, hiszen a gyártó remek kijelzők széles választékával várja a gamereket. Ezek közül korábban már bemutattuk az LG 38GN950-t és LG 34GN850-t, melyek több mint nagyszerű ajánlatnak mondhatóak, mégis, mai cikkünk alanya mindkettőn túltesz, hiszen az LG UltraGear 27GN950-B egy valódi felsőkategóriás szörnyeteg, ami egyszerűen nem ismer kompromisszumokat.

lg-ultragear-high-end-02.jpg

Gamereknek tervezték

Az LG UltraGear 27GN950-B-n már első pillantásra látszik, hogy ez bizony komoly játékosoknak készült. A fekete és vörös színekben pompázó monitor agresszív, de egyben stílusos vonalvezetést kapott, a hátoldalán pedig természetesen ott figyel a LED világítás is, egy méretes körbe rendezve. Apró érdekesség, hogy ez utóbbi mindig a játékban látottak és hallottak alapján változtatja a színét, így segítve elő, hogy minél jobban beleélhessük magunkat az akcióba. Az anyagminőségre sem lehet panasz: az LG monitorja nagyon stabil, nagyon masszív, egyértelműen a prémium kategóriát képviseli ezen a téren (is), és még csak véletlenül sem recseg vagy ropog.

Az pedig külön öröm, hogy a kijelző helyzete is könnyen és gyorsan állítható, ahogy csak szeretnénk. Változtathatunk például a magasságán és a dőlésszögén egyaránt, sőt, akár el is forgathatjuk, ha valamiért erre lenne szükségünk. Ami magát a panelt illeti, ezen a téren érezhetően odatette magát az LG: az UltraGear 27GN950-B egy 27 colos, 4K-s felbontású (3840 x 2160 pixeles), HDR600-as, G‑Sync kompatibilis, kávamentes kialakítású, Nano IPS kijelzőt kapott, ami AMD FreeSync Premium Próval érkezik, a végeredmény pedig magáért beszél.

lg-ultragear-high-end-03.jpg

EGY MONITOR MINDEN JÁTÉKHOZ

Az UltraGear 27GN950-B ugyanis minden felhasználásra tökéletes, attól függetlenül, hogy e‑sportolásra vennénk, vagy inkább a legszebb, legegyedibb látványvilágú címeket nyúznánk rajta. A kifejezetten játékra kihegyezett monitoroknál előfordulhat, hogy a felbontást beáldozzák a több fps és a kedvezőbb válaszidő kedvéért, itt azonban ilyentől nem kell tartanunk. Az LG kijelzőjének ugyanis valami bámulatosan szép a képe, így valósággal életre kelnek rajta a különböző címek, legyen szó a Watch Dogs: Legion neonfényben tocsogó Londonjáról vagy a Control szürreális, brutalista tájairól.

Vérbeli gamer monitorként azonban a 27GN950-B természetesen akkor is megállja a helyét, ha e‑sportolásról van szó. A 144 Hz-es képfrissítés és az 1ms-os GtG válaszidő több mint alkalmas a legdurvább reflexeket igénylő kompetitív FPS-ek nyüstölésére is, a Call of Duty: Black Ops Cold War pörgős multijától kezdve egészen a Rainbow Six Siege jóval visszafogottabb, jóval taktikusabb mérkőzéseiig. De igazából elmondható, hogy az LG monitorja kiváló választás lehet bármilyen más, villámgyors reakciókat megkövetelő játékhoz is.

lg-ultragear-high-end-01.jpg

Mindenből a legjobbat

Épp ezért az UltraGear 27GN950-B-re azoknak lehet érdemes lecsapni, akik játékra keresnek felsőkategóriás monitort, kompromisszumok nélkül. Az LG kijelzője ugyanis a látványos és gyönyörű címektől kezdve egészen a könyörtelen tempót diktáló kompetitív FPS-ekig mindennel elbír, mindeközben pedig az anyagminőségére vagy épp a kinézetére sem lehet panasz. Röviden és tömören ez egy komoly monitor komoly játékosoknak, amire ugyanúgy lehet számítani egy laza esti Hades kör és egy végletekig kiélezett Rainbow Six Siege meccs során.
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!