LoL: Nincs értelme rankedezni az előszezonban a Riot Games szerint

Miért is játszik bárki az előszezonban rangsorolt meccseket, ha a Riot szerint sem kéne?

A közösségi médiát használták a LoL-osok, hogy felhívják a Riot Games figyelmét az LP szerzéssel és vesztéssel kapcsolatos furcsaságokra. Többen jelezték, hogy egyszerűen nincs logika abban, hogy 26 LP-t vesztenek egy vereséggel, miközben 13 LP-t kapnak, ha nyer a csapat. Lehetne azzal védekezni, hogy biztos alacsony az ELO, kevés a lejátszott meccs, de nem. Mester rangban történnek meg ezek a dolgok, azonban nincs itt probléma a Riot support szerint. Változtattak az előszezonban az MMR rendszeren, majd egy-két meccs után beáll a normális szintre. Azt nem definiálták, hogy mennyi pontosan az a néhány meccs, azonban nem ez volt a legnagyobb probléma a kommunikációban.

Spaghett nemes egyszerűséggel kijelentette, hogy mivel már véget ért egy ideje a tizedik rangsorolt szezon, tulajdonképpen semmi értelme ranked meccseket játszani jelenleg. Felmerül azonban egy fontos kérdés. Ha nem ranked környezetben gyakorolnak a játékosok, legyenek casual szinten, vagy vérbeli profik, akkor mégis hol kéne összemérni az erejüket az ő szintjüknek megfelelő ellenfelekkel?

A meglepő válasz után gyorsan megérkeztek a tűzoltók (többi Riot Games alkalmazott), akik megpróbálták rendezni a dolgokat a fejekben. Továbbra is beleszámítanak az előszezonban lejátszott mérkőzések az S11 indulásába olyan formában, hogy az MMR-t lehet javítani, aminek köszönhetően hamarabb érhetitek el a szinteteknek megfelelő rangot a 11. szezon indulása után.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait! Ne feledjétek, hogy folyamatosan zajlanak a Megyék Csatája - Országos E-sport Verseny LoL csoportkörei. A közvetítéseket a Megyék Csatája Twitch csatornáján követhetitek. A megyekcsataja.hu oldalon további részleteket tudhattok meg a versenyről!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te szoktál rangsorolt meccseket játszani az előszezonban?