Diogo Jota elmondta miért imádja annyira a FIFA 21-et

Diogo Jota elmondta miért imádja annyira a FIFA 21-et

Noha a valódi futballpályán a Liverpool FC egyik legkiválóbb játékosa, Diogo Jota portugál támadó beszélt egy másik hatalmas szenvedélyéről: az e-sportról és a FIFA 21-ről is.

Csakúgy, mint megannyi másik labdarúgó, ő sem tud ellenállni annak, hogy szabadnapjain beizzítsa a konzolját és belevesse magát a FIFA 21-be. Végül is ő már bizonyított, és talán nem véletlenül beszélnek róla úgy, mint a Premier League egyik legjobb FIFA-játékosa, hiszen sokat gyakorol, és például a FIFA 20-ban összejött már neki a 30:0-ás Weekend League szereplés is. Viszont, ami most újfent világossá vált, Jota nem csupán tehetséges és hatalmas rajongója a játéknak, de egyértelműen imádja a versenyzést is.

Jota és az e-sport

A The Athletic egyik újságírójával beszélgetve Jota beszámolt eddigi karrierjéről, illetve, hogy milyen nagyra tartja az olyan elszánt és zseni játékosokat, mint Cristiano Ronaldo, de további más dolgokról is mesélt még. Végül azonban csak nem tudta kihagyni az e-sport témát, ami úgy tűnik egy életen át tartó szenvedélye.

„Apám még gyerekként ajándékozott meg az első PlayStation konzollal. Ez nagyon gyorsan az egyik újabb szenvedélyemmé vált. Mindig futballjátékokkal toltam rajta. Mindig szerettem azokat a játékokat, ahol saját csapatot építhetek vagy irányíthatok. Az e-sport világában úgy érzem, hogy az életem három fontos része válhat eggyé: a futball iránti szenvedélyem, versenyzés más emberek ellen, és a menedzsment.”

Tavaly egyébként ő volt az egyik résztvevője a FIFA 20 ePremier League Invitational showversenyének, ahol egészen a döntőig menetelt és ott sikerült legyőznie a liverpooli csapattársát, Trent Alexander-Arnoldot. A 23 éves játékos akkor azt mondta, hogy szerinte Arnold „bosszút áll majd”, így akár egy visszavágóra is van kilátás. A FIFA mellett Diogo azt is kijelentette, hogy óriási Football Manager rajongó, és türelmesen várja a legújabb FM21-et. Bár Jota egyértelműen egy ügyes játékos, nem elégszik meg azzal, hogy az e-sport világát kívülről szemlélje csak, és azt tervezi, hogy valamilyen módon a részesévé is válik.

"Elkezdtem nézni a profi e-sport játékosokat és azt, hogy hogyan csinálják a dolgokat. Azt vettem észre, hogy én magam is jobban kezdtem játszani, mert alkalmam volt őket nézni és velük tanulni. Elkezdtem azon gondolkodni: "Miért nem veszek én részt ebben valahogy? Most ezt próbáljuk valamilyen úton-módon összehozni. Én és a háttércsapatom keressük azon lehetőségeket, hogy miként léphetünk be ebbe a csodálatos világba. Tökéletesek a körülmények jelenleg és remélem, hogy hamarosan összeáll valamelyik projekt.”

Egyre több olyan sportklub vagy sportember van, aki nagyon élénken érdeklődik az iparág iránt, és az elhangzottak alapján valószínűleg arra kell számítanunk, hogy 2021-ben sokkal többet láthatjuk majd a nevét a ebben a közegben.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!