[Hardver] Ajándékok a Xiaomitól, avagy ezeket érdemes odatenni a fa alá

[Hardver] Ajándékok a Xiaomitól, avagy ezeket érdemes odatenni a fa alá

Van, aki videójátékot, van olyan, aki társast, más pedig különböző okoseszközöket ajándékoz. Utóbbi esetben van néhány tippünk karácsonyra!

Egy újabb esztendő ér véget, és bár a 2020-as év nem minden esetben telt mosolygósan és önfeledten, senki nem mondhatja, hogy szeretteink életét ne tehetnénk jobbá vagy boldogabbá a különböző játékokkal és egyéb szórakoztatásra szánt termékekkel. Vagy könnyebbé, egyszerűbbé a legkülönbözőbb gyártók eszközeivel: kiváló példa erre a Xiaomi, amely számos termékcsaládjával minden igényt kielégít, legyen szó a kommunikációról vagy a házban esedékes munkák elvégzéséről, esetleg szimpla kényelmi vagy más funkciókról. Mondjuk is, mit érdemes megnézni, ha a gyártótól ajándékoznánk.

MI 10T LITE

Bár eleve egyre többen választják a Xiaomi telefonjait, a gyártó most egy új közönségkedvencet vezetett be, amely a megnövelt teljesítményű Qualcomm Snapdragon 750G-s processzorral, a 6,67-es, FHD+ kijelzővel, illetve a Corning Gorilla Glass 5 védelemmel új távlat a minőségi, de nem több százezer forintba kerülő készülékek között. Az éppen csak 100 000 forint fölé belőtt, 5G-s telefon azoknak is kiváló választás, akik sokat fotóznak és videóznak, szeretik a szép felvételeket, elvégre számos okosfunkciója mellett nagy hangsúlyt fektet a kamerák képességeire (négy hátsó kamera, makrótól a 64 MP-es fő kameráig), miközben 120 HZ-es képfrissítést kínál. 

MI ROBOT VACUUM-MOP ESSENTIAL

Egyre megbízhatóbbak és egyre többet tudnak az okosporszívók is, amik lassan minden háztartásba beférkőznek, így nehéz mellélőni, ha egy ilyen készüléket választunk, a Vacuum-Mop Essential pedig ideális jelölt. Automata töltése és a takarítás folytatása mellett a kisebb küszöbök sem jelentenek számára akadályt, továbbá 2200PA szívórerejével, 420ml-es por- és 220ml-es víztartályával ádáz ellenfele lesz az otthont tisztaságát veszélyeztető kosz különböző formáinak. Ha a nagyobb méretet és nagyobb teljesítményt preferáljuk, akkor 84 990 forintért ott a visszafogott árkülönbséggel választható, sima Vacuum-Mop, ha pedig a lehető legteljesebb verziót akarjuk, akkor a Vacuum-Mop Pro lesz az ideális jelölt, mely 119 990 forintért mindenből a maximumot nyújtja.

MI BAND 5

A Xiaomi készülékei persze nemcsak otthonunkban vagy zsebünkben nyújtanak számos segítséget, hanem lényegében a kezünkön, a nap bármely szakaszában is, pláne, ha esetleg az egészséges élet hívei vagyunk. A Mi Band-család ebben kiváló társ, így az utolsó, 5-ös verzió is, amely kristálytiszta AMOLED-kijelzőjével bármilyen helyzetben és közegben átadja az aktuális információkat, amiket 3 tengelyes gyorsulásmérőjével és szintén 3 tengelyes giroszkópjával gyűjt be, továbbá 11 sportolási módot különböztet meg. Nem mellesleg alvás- és pulzusfigyelés mellett a REM-fázist is szemmel tartja, illetve stresszszintünket is mutatja. Tényleg ideális társ lehet bárkinek, éppen ezért remek ajándék. Ha pedig az egészség fontos, érdemes még egy 9990 forintos Mi Body Composition Scale 2-re is beruházni, mely remek okosmérleg, ami akár 16 különböző személy megkülönböztetésére és adataik tárolására is képes.

MI AIR PURIFIER 3H LÉGTISZTÍTÓ

De vissza a lakóhelyünkhöz, mert a takarítás folyamatán túl is van mit tenni, legyen szó lakásról vagy teljes házról. És ha már takarítás, akkor azért vegyük figyelembe a szálló port és a mindenféle káros anyagokat, amikre egyaránt van megoldás: a Xiaomi légtisztítója, ami akár 45 négyzetméteren is hatásos segítség. OLED érintőképernyőjével és appjával könnyű kezelni, a káros anyagokat pillanatok alatt kiszűri, emellett a zajkibocsátása is csökkent. Ha mindez még nem elég, akkor érdemes egy párásítóval kiegészíteni, ami a 16 990 forintos Mi Smart Antibacterial Humifider képében tökéletes választás (akár légtisztító nélkül is). Ez a készülék könnyű kezelhetőséggel, 3 lehetséges fokozatban használva 12-15 órás párásításra képes, ami mindenképpen jól jöhet a lakásban. 

TOVÁBBI OKOSESZKÖZÖK A MINDENNAPOKRA

És akkor még néhány apróság, ami jól jöhet bármely háztartásban. A 12 490 forintos, 360 fokban forgatható, mozgatható Mi Home Security Camera például egyaránt remek választás, ha a szomszéd szobában alvó babát figyelnénk meg, de az állatok szemmel tartására és a ház biztonságának megőrzéséhez is nagyszerű vétel. 1080p-s felbontásával éjszakai és nappali viszonyok között, kétirányú audióval felszerelve minden igénynek megfelel. Aztán ott van a Mi Wi-Fi Range Extender Pro, a Wi-fi jelerősítő, ami 16 eszköz kezelésére képes, 2,4GHz-en, maximum 300MB/s adatátvitellel, mindezt 4990 forintért. Utolsó a sorban a 14 990 forintos Mi Bedside Lamp 2, ami nevéhez hűen egy okoslámpa az ágy mellé. A 2 és 400 lumen között állítható éjjeli fény, a különböző szín, a megnövelt fényfelület és a könnyű kezelés miatt ez is ideális társ a hétköznapokban. Ahogy mindegyik bemutatott termék.

Igen, a Xiaomi színes termékpalettája számos lehetőséget kínál a mindennapok egyszerűbbé, jobbá tételére, így a legtöbb eszköz és kiegészítő karácsonyi ajándéknak is ideális. Már csak azt kell átgondolni, kinek mi a legjobb választás, hol van valamire a legnagyobb igény, csak aztán jól vigyázzunk, hogy miközben kosárba pakoljuk a visszafogott áron elérhető műszaki cikkeket, közben ne rendeljünk mindegyikből magunknak is egyet. (x)

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!