LoL: Egy éven belül hat (!) buffot kapott mégsem játszik vele senki

Egyszerűen nem elég erős egyetlen támogató oldalán sem Perkz legerősebb klasszikus lövész karaktere.

Megjelent a 10.25b patch az éles szervereken, ezzel hivatalosan lezárult 2020, ugyanis a 11.1-es frissítés már 2021-ben jelenik meg a Riot által közölt menetrend alapján. Ez azt jelenti, hogy a következő néhány hétben kénytelenek lesztek a jelenlegi metában játszani. Nem mindenki örül ennek, ugyanis van egy olyan hős, amelyik közvetlenül hat erősítést kapott 2020. április 15-e óta, ennek ellenére egyáltalán nem tudta megvetni a lábát sem a casual, sem a profi meccseken.

Xayah erősítései április 15-e óta

Rakan legnagyobb szerelme április 15-én, a 10.8-as frissítésben kapott először buffokat 2020-ban, majd érkezett még négy darab ugyanebben az esztendőben. A hatodikat egy éven belül a 11.1-ben kapja, igaz, ez már 2021-re csúszik.

  • 10.8 buff -> Bladecaller (E): Többet sebeznek a visszahúzott tollak
  • 10.11 buff -> Alap HP és szintenkénti HP megnő
  • 10.12 buff -> Featherstorm (R): Megnövelik az ulti alapsebzését
  • 10.17 buff -> Szintenkénti AD növekedik
  • 10.22 buff -> Szintenkénti attack speed nő
  • 11.1 tervezett erősítés -> Bladecaller (E): Töltési idő csökken, manaköltség csökken

Ezeken kívül erősítették azokat a tárgyakat, amelyek hasznosak Xayah számára, így a Phantom Dancert, a Galeforce-t, a Kraken Slayert és az Essence Reavert. De akkor miért nem működik még mindig a hős?

Xayah győzelmi aránya és népszerűsége

A statisztikai oldalak között vannak eltérések, de kijelenthető, hogy a Platinum rang felett nem éri el a hős a 2%-os népszerűséget, miközben a win rate-je alulról karcolja a 47%-ot. Ezek az adatok mutatják, hogy egy-egy kósza választáson kívül semmi köze a kompetitív metához Xayah-nak. A probléma ott kezdődik, hogy a középső ösvényes assassinokon és mágusokon nincsen fék, ami mellé, ha odateszitek Xayah végső képességét, amin van 2 perc 40 másodperc töltési idő, rögtön megkapjátok az egyik problémát. Menekülési képesség hiányában bízhatna abban a hős, hogy majd sebzéssel kompenzál, azonban itt is vannak problémák. Kell neki legalább két tárgy, hogy működjön, valamint a szintekben sem árt, ha eléri legalább a tizenegyest. Az alaptámadásainak távolsága mindössze 525, ami kifejezetten kevésnek számít a mezőnyben. A legfontosabb tárgyát, az Essence Reavert átalakították, jóval kevesebb töltési idő csökkentést ad, ami nagyon fáj a lövésznek. Tulajdonképpen nincs most jó build rá, talán a 11.1-es Runaan's Hurricane visszaalakítás segíthet neki, hogy egyáltalán szóba kerüljön, mint választható lövész.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait! Ne feledjétek, hogy december 19-én a Megyék Csatája - Országos E-sport Verseny LoL döntőjén szoríthattok a Budapesti Griffeknek vagy a Nógrádi Tollas Vitézeknek. A közvetítéseket a Megyék Csatája Twitch csatornáján követhetitek. A megyekcsataja.hu oldalon további részleteket tudhattok meg a versenyről!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te szoktál Xayah-t pickelni mostanában?