LoL: Nem jött össze a bravúr a KmK-nak, magyar csapat nélkül folytatódik az EBL S8

LoL: Nem jött össze a bravúr a KmK-nak, magyar csapat nélkül folytatódik az EBL S8

Egyetlen szériára volt a KmK Esports attól, hogy visszaállítsa a magyar LoL dicsőségét.

A kelet-európai régió legnagyobb League of Legends bajnokságában hat szezonon keresztül szerepelt magyar csapat a legjobbak között. A WiLD MultiGaming volt az élen járó, ugyanis magyar szervezetként sikerült alapszakaszt nyerniük, elhoztak egy bronzérmet, valamint két megosztott 3-4. hellyel büszkélkedhetnek. A hatodik szezonban már nem sikerült jól teljesíteni a magyar srácoknak, utolsó helyen zárták az alapszakaszt ezzel kiestek a ligából. A hetedik szezonban több magyar együttes próbálkozott, hogy képviselje hazáját az EBL-ben, de a kvalifikációkban rendre elvéreztek. A most futó nyolcadik szezonban hasonló volt a képlet, ezúttal a WiLD MultiGaming egykori játékosait is felvonultató KmK Esports jutott el a selejtező utolsó szakaszába, azonban nem sikerült megugraniuk az utolsó lépcsőfokot.

Az Esports Balkan League nyolcadik szezonjának zárt selejtezőjébe viszonylag könnyedén jutott be a Xeanny-Frenzy-Sora-Matebuff-hextasy ötös. A csoportkörökben óriási körbeverések zajlottak, ezért csak nagyon nehezen és rengeteg lejátszott meccs után sikerült eljutni a srácoknak az egyenes kieséses szakaszba. Az elődöntőkben 3-2-vel hazaküldték román ellenfeleiket, így jöhetett az x25 Esports elleni fináló. A szerb gárda három Észak-Macedón játékossal sorakozott fel a magyar előtt, akik nagyszerűen kezdték a szériát. Magukhoz ragadták az előnyt, hogy utána zsinórban háromszor kapituláljanak. A legfájóbb vereség a harmadik meccsen született, ahol már a szerbek Nexusát püfölték a KmK-sok, de egy perc múlva már az övéké dőlt be. 

Az 1-3 ellenére mindenki büszke lehet a srácokra, mivel mindent megtettek az elmúlt hetekben azért, hogy újra legyen magyar csapat az EBL-ben. 

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!