Ki kapta meg többször a FIFA legjobb lapját, Messi vagy Ronaldo? Kiszámoltuk!

Ki kapta meg többször a FIFA legjobb lapját, Messi vagy Ronaldo? Kiszámoltuk!

Lionel Messi és Cristiano Ronaldo nem csak a valódi életben uralta a labdarúgást az elmúlt évtizedben, de bizony az EA FIFA játékaiban is rendre ők kapták a legjobb értékeléseket, és most ezt hasonlították össze, melyikük kapta vajon a több jobb értékelést a másiknál a játék kiadásakor.

A legelső kiadásban, pontosabban a FIFA 10-ben, amikor először kaptak kártyákat a labdarúgók a FIFA-sorozatban rögtön C.Ronaldo vitte a prímet, nem is kevéssel, 93 pontot adtak neki, míg az argentin zseninek csak 90-et. Aztán a FIFA 11-ben Lionel Messi visszavágott, és az ugyanekkora ratingje már előkelőbb helyet jelentett számára, CR7 ugyanis 89-el indult neki a virtuális szezonnak.

A FIFA 12-ben aztán a duó már a játék két legjobbjává vált, és mivel Messi értéke 94-re növekedett, szemben Ronaldo 92-jével, így megint ő örülhetett a magasabb helyezésnek, és zsinórban második évében is ővé volt a trón. Az EA Sports nem állt le, az argentin továbbra is őt favorizálta, és bár adott kettő extra pontot Ronaldonak is, a trónfosztáshoz ez sem volt elegendő. A FIFA 14 pedig még jobban éket vert a két játékos közé, hiszen Leo statja továbbra is 94-en állt, mialatt a portugálnak mit sem változott a 92-es pontszáma, mindezt úgy, hogy 2013-ban hosszú idő után újra Roni kapta az aranylabdát.

2014-ben szintén C.Ronaldó zsebelte be a legrangosabb egyéni elismerést, viszont a FIFA 15-ben még mindig 92-es ratinggel indították útjára, miközben nemezise ugyan vesztett egy értéket, de a 93-mal így is első helyen zárt. Ez talán annak volt köszönhető, hogy ez idő tájt - egészen 2016-ig - az argentin szerepelt a játék borítóján. Eljött a FIFA 16, melyben már a kiadó is úgy látta, a 31 éves Ronaldo megérdemli az erősítést, felvitték a ratingjét egészen 93-ig, de Messi szintén visszakapta az egy esztendővel ezelőtt elvesztett pontot, így nem meglepetésre újfent ő volt a játék legjobbja az indulásnál. Legalábbis papíron.

Rá egy évre újabb előrelépést jegyeztek fel Ronaldonál, mivel a FIFA 17-ben már ő is elérte a 94-es határt, Messi viszont az ingadozó teljesítménye révén "csak" 93-as statot könyvelhetett el, így 2010 után először lett ismét a játék legjobbja a portugál. A két szupersztár közötti erőviszony és küzdelem már évek óta tartott, de Ronaldo elkezdett felzárkózni, hiszen a FIFA 18-ban is őt hozták ki egyel jobbnak az aktuális részben. Viszont a következő epizód igazán pikánsra sikeredett, az EA húzott ugyanis húzott egy váratlant a FIFA 19-ben, és ahelyett, hogy állást foglaltak volna, mindkettejüknek 94-et írtak a kártyájára. Ez volt az első holtverseny a két gigász között. A közelmúltban pedig egyedül Messi tudta megőrizni az eddig látott statjait, Ronaldonál szép lassan elindult a romlás a számok látták, előbb a FIFA 20-ban bukott egyet 94-ről 93-ra, majd aztán ismét egyel kevesebbet tüntettek már fel a lapján, így lett 92-es ratingje, miközben Messi a 20-ban 94-et kapott és nyert, illetve az idei kiadásban is jobbnak bizonyult egyetlen értékkel a portugálnál.

Ez pedig így azt jelenti, hogy az elmúlt évtizedben (FIFA 10 - FIFA 21) Messi nyolcszor kapott jobb értékelést, mint Ronaldo, akinek ez csak háromszor jött össze, míg egyetlen esetben ugyanolyan ratingnek örülhettek.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!