Kicsit fura, de egy moddal már TPS-ben is játszható a Cyberpunk 2077

Kicsit fura, de egy moddal már TPS-ben is játszható a Cyberpunk 2077

Alapvetően FPS stílusra tervezték a játékot, de egyes modderek úgy érzik a külső nézet sokat dobna a játékon, ha már ilyen részletes karakterkészítő került a játékba. Íme itt az első TPS verzió.

Kezdjük ott, hogy a Cyberpunk 2077-et elkészítő CD Projekt Red elég viszontagságos időszakot él. Bár hatalmas rekordot ment a játék már a megjelenés napján, hiszen visszahozta a fejlesztési és marketing költségeket is 24 óra alatt, de a játék állapota és a rengeteg negatív visszajelzés miatt már ott tart a dolog, hogy komoly perekkel nézhet szembe a kiadó. Amellett valóban súlyos hibák is előfordulnak az alkotásban, éppen ezért sorra kérik vissza a pénzüket a rajongók, de legalább a cég kijelentette, hogy ilyen esetben is bátran fordulhatnak hozzájuk. Mindenesetre akadnak sokan még, akik játszanak vele, illetve bíznak a CDPR-ben, hogy a következő hetekben, hónapokban helyrepofozzák majd a Cyberpunk 2077-et. Sőt a játékosok között akadnak modderek is, akik nem bírtak várni és bizony elkezdtek kutakodni azon lehetőségek között, hogy mivel tehetik jobbá a játékot.

A fejlesztők egyébként már jóval a megjelenés előtt kijelentették, hogy ez a cím teljes mértékben FPS lesz, ezért kár lesz a TPS beállításra várni, mert az nem adná vissza a sztorit. Ezt a véleményt nem mindenki gondolja így, a modderek ugyanis már össze is hozták az első TPS módot, és bár az első verzió még fapados, de működik, további finomításokkal pedig akár élvezetessé is teheti az élményt. Készült egy bemutató videó is, hogy hol tartanak a projektben, viszont azt tudni kell, egyelőre nincs lehetőség letölteni ezt a modot.

Fontos tisztázni, hogy nem lesz könnyű dolga a közösségnek, miután a játékot egyértelműen FPS-nek szánták, sok animáció még kidolgozatlan, esetlen és furcsán hat a felvételekben. Komoly munka lesz ezt olyan állapotba hozni, hogy az tökéletesen visszaadja a más játékokban már látott TPS élményt, és a kérdés az, hogy mennyire tudják majd ezt megvalósítani.

Azt sem tudni mikor kerül fel a netre letölthető formátumba, illetve mennyi idő kell a modder csapatnak, hogy szinte tökéletesre hangolja a videóban látott mozgásokat és interakciókat. Ez akár hónapokba is telhet, de mivel maga a CD Projekt Red is ennyi idő múlva ad ki nagyobb frissítéseket a játék helyrehozása miatt, így akár ez a két extra "tartalom" együtt landolhat, amivel minden eddiginél jobb lehet majd a Cyberpunk 2077.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!