Kiderült mi a célja: ismerjük meg a 14 éves Anderst, a FIFA 21 új szupersztárját

Kiderült mi a célja: ismerjük meg a 14 éves Anderst, a FIFA 21 új szupersztárját

Gyakorlatilag még el sem érte azt a kort, hogy igazolható professzionális játékos lehessen, mégis teljes mértékben felbolygatta az e-sport világát.

A legjobb pillanataiban 40-50 ezren is követik a fiatal titánt, mikor fellövi a streamet és bemutatja milyen zseniálisan is tud FIFA-zni. A történet egyébként ott kezdődik, hogy egy alig 14 éves fiatalember, Anders Vejrgang az utóbbi hónapokban leigázta a Weekend League-et. Olyan egyedülálló rekordot állított fel, amelyre nehéz nem odafigyelni. Ott tart, hogy tizedik hete veretlen a WL-ben, tehát 300 győzelem áll a neve mellett, és 0, azaz nulla vereség. Előfordult már, hogy büntetőkkel nyert csak, de általában rommá veri az ellenfeleit, ráadásul teszi mindezt élvezetes és szemet gyönyörködtető stílusban. A SPORTbible készített vele egy interjút, így egy kicsit jobban meg lehet ismerni a fiatal titánt, aki rettegésben tartja a virtuális világot FIFA 21-ben, hiszen manapság már senki nem akarna összefutni vele a gyepen.

"Őszinte leszek, ez csak a Weekend League, viszont mindig el akarom érni a hibátlan hétvégét, így ezzel rakok magamra extra terhet. Elképesztően ambíciózus egyén vagyok, és sajnos ameddig nincs lehetőségem megmérettetni magam a nemzetközi versenyeken az életkoromból kifolyólag, marad a Weekend League. Itt tudom megmutatni a tehetségem egyelőre. 

Minden meccsen gólokat akarok lőni, éppen ezért nagyon fent védekezem, amennyire csak lehet nyomás alá helyezem az ellenfelem, és minden skillemet bevetem a támadásokban, illetve, hogy visszaszerezzem a labdát."

Anders egyébként azt is elárulta, hogy a FIFA 13 volt az első rész, amivel megismerkedett, és rögtön beleszeretett a játékba. Ez azt jelenti, hogy 6 éves kora óta rendszeresen játszik az aktuális epizóddal, és ez a sok gyakorlás meghozta az első áttörést, hiszen időközben felfigyeltek a tehetségére, egy ideje ugyanis a Bundesligában is jól ismert RB Leipzig e-sportolója. Külön érdekesség, hogy mondhatni Szoboszlai Dominik is valamilyen szinten a csapattársa, a télen ő is a németekhez igazolt a Salzburgtól.

Visszatérve a játékra, nem csak amiatt nehéz egy-egy újabb WL a számára, mert árgus szemekkel figyelik egy ideje a teljesítményét, de az ellenfelei is extra erőbedobással játszanak ellene, hiszen arra hajtanak, hogy közülük kerüljön ki valaki, aki megszakíthatja a veretlenségi sorozatát. Ráadásul a rage-quit sem jellemző a meccsein, ami kicsit azért furcsa. Anders viszont továbbra is kiegyensúlyozott és hidegvérrel játszik, egy igazi profi már ilyen fiatalon is.

"Alig-alig lépnek ki ellenem. Néha, amikor már 15:0-ára is vezetek, akkor sem hagyják el a meccset. Az eredmények dacára én minden ellenfelem teljes mértékben tisztelem. Én csak nyerni akarok. Mérkőzésről mérkőzésre haladok, és remélem addig maradok veretlen, ameddig csak tudok."

A végső célja, hogy FIFA világbajnoka legyen. Az igazság az, hogy nehéz nem arra gondolni a tehetsége és a képességei láttán, hogy egy nap ez ne sikerülne neki. Ilyen fiatalon a rivaldafénybe kerülni viszont nem egy egyszerű dolog, és bizony neki is meg kellett ezt tapasztalnia. Nem egyszerű átélnie ezt, hiszen folyamatosan küzd a teherrel és a negatív visszajelzésekkel, de szerencsére Andersnek ott vannak azok az emberek az életében, akik segítenek neki és támogatják.

"Sokan azt hiszik ez nagyon könnyű dolog, csak leülsz játszani és kész. Pedig ez időnként nagy kihívást jelent. Bár én igyekszem csak egyszerűen élvezni a játékot, és tudom, hogy a visszajelzések 98 százaléka pozitív, de a hozzászólások egy része csak sértés. Örülök, hogy a családom, a klubom és a vezetőség teljes mértékben támogat és minden segítséget megad ezek átvészelésében. A szüleim teljes mellszélességgel mellettem állnak. Anyu minden olyan versenyre elvitt, ahová nevezhettem, az utazás mellett pedig mindenféle szervezésből is kiveszi a részét. Teljes mértékben megérti ezt a hatalmas lehetőséget, amelyet a FIFA kínál nekem."


Jelenlegi csapata

Egy biztos, az ő nevét egyhamar nem fogjuk elfelejteni a FIFA kapcsán, hiszen ilyen teljesítményt még senki sem tudott felmutatni, és bár még várni kell rá, de eljön majd az idő, amikor a nemzetközi versenyeken is bizonyíthat.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!