Alighanem ez volt a 2020-as év bírói ítélete a FIFA 21-ben

Az egy dolog, hogy nem működik rendesen a bíráskodás a játékban, de miként született meg ez a döntés a látottak alapján az érthetetlen.

Az elmúlt években több sarkalatos pontja is volt a FIFA játékoknak, de az egyik, amelyik látványosan nem fejlődik igazán, az a játékvezetés. Minden évben panaszok tömkelege érkezik be az EA Sportshoz, miután a mesterséges intelligencia olyan buta ítéleteket hoz, hogy amellett már nem lehet elmenni szó nélkül. Ebben a legfurább az, hogy az október eleji megjelenést követően néhány patchben már igyekeztek a fejlesztők finomítani az AI ténykedésén, de még mindig akadnak érdekes esetek. A mostani pedig kifejezetten szintén egy agyeldobós szituáció. A röhej az egészben, hogy annyira megzavarodott a rendszer, hogy gyakorlatilag összevissza ítélt egymás után.

Az egész sztori ott kezdődik, hogy emberünk kiugratta a támadóját, Aubameyangot, lesről szó sem lehetett, és miközben lépéselőnybe került ellenfele Gomezzel üldözni kezdte. A tizenhatos vonalának környékén pedig elszánta magát a cselekvésre és rácsúszott a csatárra, és természetesen telibetalálta. A szabálytalanság helye kérdéses, lehetett volna szabadrúgás vagy büntető is, de teljesen más történt. Utolsó emberként szerintem mindenki arra számítana, hogy a gólhelyzetben lévő játékos felrúgása azonnal piros lapot érne, de a bíró egyszerűen csak egy sárga lapot osztott ki Gomeznek. Ezzel egyébként elismerte a játék, hogy a védő volt szabálytalan, de mint kiderült nem így van. Nem tudni miért osztott ki lapot, ugyanis a játék egy kifelé történő pontrúgással folytatódott.

No goal? Fine. No red card? Fine. Opposition free kick? Um ok. from r/FIFA

Se pirosat nem adott, sem a gól nem volt érvényes, szabadrúgást és büntetőt sem kapott a játékos, egyszerűen csak kifelé ítélt az AI játékvezető. Ha eddig nem volt bizonyos, hogy valami nagyon nem jól működik a játékban, akkor most biztosak lehetünk benne, hogy az EA Sportsnak erőteljesen rá kellene feküdnie a fejlesztésre, mert az ilyen meccseket befolyásoló szituációk elnézés abszolút nem férne bele egy ilyen kaliberű játéknál.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!