Kihasználta a botlásokat és alaposan meglépett az MTK az üldözőitől

A hajrában egyre kiélezettebb a küzdelem, azonban az üldözők botlását az MTK könyörtelenül kihasználta és robog az első bajnoki címe felé.

A K&H MNEB HPCL nyolcadik játéknapján született néhány nagyon szoros, és néhány elég érdekes eredmény, és a hat találkozót követően egy dolog biztossá vált, szép kis előnyt szerzett magának az MTK, így nagyszerű helyzetből várja az utolsó két fordulót.

A ZTE a középmezőnyhöz igyekeztt felzárkózni, míg a Vasas a kiesés elől menekülne, és bár két nagyon intenzív mérkőzést játszottak, az odavágón egy szöglet után a 77. percben Erdei fejese döntött, míg a visszavágón szintén a második félidőre maradt a döntés. A ZTE vezetést szerzett, amire egy gyors válasz érkezett a Vasastól, azonban a 84. percben egy akció végén Rózsa bombája eldöntötte a 3 pont sorsát.

A Genesis és a Puskás nem bírt egymással, az első mérkőzésen ugyan adódtak lehetőségek a felek előtt, de nem sikerült élniük vele, míg a második találkozón egy villámgyors gólváltást követően nem változott már az eredmény, hiába rohamoztak a csapatok.

A kék fehérek eddigi legjobb idényüket hozzák, és ezt most az utolsó előtti Future ellen tovább fokozták. Az első meccsen Horváth duplázott, és nyertek hárommal, míg a második felvonás egy hangyányit szorosabb volt. Köszönhetően annak, hogy a Future válaszolni tudott az MTK vezető góljára Sinko nem is akármilyen kapáslövésével. Erre válaszul egy halom lövést adott le az MTK az ellenfele kapujára, majd a második játékrészben Horváth és Hajdú szállította a győzelmet. Ezzel a kettős sikerrel 9 pontra meglógott az üldözőitől a fővárosi alakulat.

A DVSC és a Veszprém sosem játszott gólzáporos mérkőzést, és az első meccsen most is testvériesen elosztották a két gólt, valamint a pontokat. Ez volt a két együttes történetében a második találkozó, ahol egynél több találat született. A visszavágón aztán kinyílt a gólzsák, ráadásul a DVSC el is húzott 3:1-re, de a szünet után a 49. percben rögtön jött az újabb szépítés, majd a 90. percben egy jobb oldali beadást Gottfried bólintott a kapuba, így a diadal itt is elmaradt.

A hetedik helyen tanyázó TrollFoci a második Honvéddel nézett farkasszemet, és az idény talán legjobb teljesítményét sikerült bemutatniuk. Az első meccsen már a 12. percben előnyhöz jutottak Humenszky révén, aki három ember gyűrűjéből lőtt a hosszúba 15 méterről. A Honvéd azonban nem adta fel, és a 92. percben Zozy szinte az alapvonalról pöckölte a hálóba a labdát a kapus mellett a jobb oldalról. A visszavágón aztán az első húsz percben összejött a gólváltás, és után a mezőnyben ment a küzdelem egészen a 86. percig, amikoris egy remek kiugratást bombázott kapásból a kapuba Humenszky, így megnyerték a visszavágót.

Az alsóház rangadóján a PEAC az első meccset Pechár 54. percben belőtt büntetőjével ugyan megnyerte, de a második meccsen komolyabb verést kapott. A vezetést ugyan most is ők szerezték meg, de a Nutri8 együttese most nem hagyta magát, és a támadások is jobban mentek, az utolsó 10 percben ez meg is hozta a gyümölcsét és két további góllal legyőzték ellenlábasukat.

Folytatás január 17-én vasárnap 20 órától.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!