Hirdetés

Kihasználta a botlásokat és alaposan meglépett az MTK az üldözőitől

A hajrában egyre kiélezettebb a küzdelem, azonban az üldözők botlását az MTK könyörtelenül kihasználta és robog az első bajnoki címe felé.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

LEC Spring Split 2021

Excel Esports vs. SK Gaming (6. hét)

Hirdetés

A K&H MNEB HPCL nyolcadik játéknapján született néhány nagyon szoros, és néhány elég érdekes eredmény, és a hat találkozót követően egy dolog biztossá vált, szép kis előnyt szerzett magának az MTK, így nagyszerű helyzetből várja az utolsó két fordulót.

A ZTE a középmezőnyhöz igyekeztt felzárkózni, míg a Vasas a kiesés elől menekülne, és bár két nagyon intenzív mérkőzést játszottak, az odavágón egy szöglet után a 77. percben Erdei fejese döntött, míg a visszavágón szintén a második félidőre maradt a döntés. A ZTE vezetést szerzett, amire egy gyors válasz érkezett a Vasastól, azonban a 84. percben egy akció végén Rózsa bombája eldöntötte a 3 pont sorsát.

A Genesis és a Puskás nem bírt egymással, az első mérkőzésen ugyan adódtak lehetőségek a felek előtt, de nem sikerült élniük vele, míg a második találkozón egy villámgyors gólváltást követően nem változott már az eredmény, hiába rohamoztak a csapatok.

A kék fehérek eddigi legjobb idényüket hozzák, és ezt most az utolsó előtti Future ellen tovább fokozták. Az első meccsen Horváth duplázott, és nyertek hárommal, míg a második felvonás egy hangyányit szorosabb volt. Köszönhetően annak, hogy a Future válaszolni tudott az MTK vezető góljára Sinko nem is akármilyen kapáslövésével. Erre válaszul egy halom lövést adott le az MTK az ellenfele kapujára, majd a második játékrészben Horváth és Hajdú szállította a győzelmet. Ezzel a kettős sikerrel 9 pontra meglógott az üldözőitől a fővárosi alakulat.

A DVSC és a Veszprém sosem játszott gólzáporos mérkőzést, és az első meccsen most is testvériesen elosztották a két gólt, valamint a pontokat. Ez volt a két együttes történetében a második találkozó, ahol egynél több találat született. A visszavágón aztán kinyílt a gólzsák, ráadásul a DVSC el is húzott 3:1-re, de a szünet után a 49. percben rögtön jött az újabb szépítés, majd a 90. percben egy jobb oldali beadást Gottfried bólintott a kapuba, így a diadal itt is elmaradt.

A hetedik helyen tanyázó TrollFoci a második Honvéddel nézett farkasszemet, és az idény talán legjobb teljesítményét sikerült bemutatniuk. Az első meccsen már a 12. percben előnyhöz jutottak Humenszky révén, aki három ember gyűrűjéből lőtt a hosszúba 15 méterről. A Honvéd azonban nem adta fel, és a 92. percben Zozy szinte az alapvonalról pöckölte a hálóba a labdát a kapus mellett a jobb oldalról. A visszavágón aztán az első húsz percben összejött a gólváltás, és után a mezőnyben ment a küzdelem egészen a 86. percig, amikoris egy remek kiugratást bombázott kapásból a kapuba Humenszky, így megnyerték a visszavágót.

Az alsóház rangadóján a PEAC az első meccset Pechár 54. percben belőtt büntetőjével ugyan megnyerte, de a második meccsen komolyabb verést kapott. A vezetést ugyan most is ők szerezték meg, de a Nutri8 együttese most nem hagyta magát, és a támadások is jobban mentek, az utolsó 10 percben ez meg is hozta a gyümölcsét és két további góllal legyőzték ellenlábasukat.

Folytatás január 17-én vasárnap 20 órától.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés