Hirdetés

Hardver: 360 Hz-es kijelző és RTX 3080 a legújabb gamer laptopokban

Teljesítményből nincs hiány a frissen bemutatott gamer laptopokban. 

Hirdetés

Záporoznak a friss bejelentések a 2021-es CES expón, ahol az ASUS elég magasra tette a lécet a legújabb ROG Strix laptopokkal. A 360 Hz-es kijelző mellett 3 ms-es válaszidővel rendelkeznek ezek az eszközök, amely paraméterek mellé megfelelő hardveres teljesítmény társul. Akár RTX 3080-as videokártyáig lehet fejleszteni a laposokat, ami gyakorlatilag a csúcs ezen a területen. Az alábbiakban a hivatalos sajtóközleményt olvashatjátok.

Az ASUS A Republic of Gamers (ROG) bejelentette a Strix SCAR 15 és a Strix SCAR 17 prémium gamer laptopokat, amelyeket az alapoktól kezdve úgy alakítottunk ki, hogy kompromisszumok nélküli élményt nyújtsanak az esport-versenyzőknek a bajnokságokon.

A vezető Strix SCAR 17 a legújabb innovációkat foglalja magában, hogy a legigényesebb esport-versenyzők is mindig a csúcson lehessenek. A világ leggyorsabb laptop kijelzőjét vonultatja fel, 360 Hz-es frissítési gyakorisággal és 3 ms-os válaszidővel; erőteljes új GeForce RTX™ 30 sorozatú GPU-k és Ryzen™ 5000-sorozatú mobil processzorok hajtják; a hardver teljes potenciáljának kihasználását pedig gyökeresen átalakított ventilátorokkal és egyéb hűtési fejlesztésekkel éri el.

„Ugyanúgy, mint tavaly - a Strix sorozat a ROG legerősebb gamer laptopjait kínálja. A Strix SCAR 17 colos verzióját választva a legmagasabb szintű CPU-t és GPU-t kapod meg, a tökéletes teljesítmény érdekében. Ebben az évben egy újabb jelentős fejlesztést hajtottunk végre, amikor áttértünk a legújabb AMD Ryzen 9 5000 sorozatú CPU-ra, és folyékony fém hűtést vezettünk be az alacsonyabb zajszint, jobb hőkapacitás és az akkumulátoros üzemidő növelése érdekében. Az új Strix SCAR emellett egy észbontóan gyors 360 Hz-es IPS panelt és új optikai-mechanikus billentyűzetet is kínál a legkeményebb játékosok számára. Ebben az évben a frissített Strix lesz az egyik legfontosabb sorozat, mivel az esportok és a kemény játékosoknak szánt gamer laptopok iránti kereslet az elmúlt években növekszik." nyilatkozta Benjamin Yeh, az ASUS East EMEA PC & Gaming vezérigazgatója

A Strix SCAR 15 és 17 elsőként tartalmaznak optikai-mechanikus billentyűzetet egy Strix laptopban, így gyors válaszidőket és magas fokú tartósságot kínálnak. A nagyobb kijelző-készülékház arány közelebb hozza a felhasználót az akciókhoz, míg a kisebb terület és a nagyobb akkumulátor Type-C töltéssel támogatja a maximális hordozhatóságot. A négy, Dolby Atmos technológiával támogatott hangszóró magával ragadóbb hangélményt nyújt, a kétirányú AI zajszűrés pedig mind a bemeneti, mind a kimeneti hangokat feldolgozza, hogy a csapat beszélgetése kristálytiszta legyen.

A vadonatúj formatervezés az alakot és a funkciókat is magasabb szintre emeli az új Strix SCAR sorozatban, és merész, a sportfelszerelések által inspirált stílust vezet be. Az esztétika terén áttetsző anyagokat, testre szabható készülékház-kiemeléseket és megvilágítási frissítéseket tartalmaz, amelyek lehetővé teszik az átfogó személyre szabást.

A ROG a mai napon bejelentette a Strix G15 és a Strix G17 modelleket is, amelyek az új ROG gamer laptop DNS-ét egy minden játékos számára elérhető, stílusos dizájnba építik be. Ezek a rendszerek teszik teljessé a 2021-es ROG Strix családot, amelyet úgy fejlesztettünk ki, hogy javítsa a mindennapos játékélményt, és megadja a komoly esport játékosok számára a sikerhez szükséges előnyt.

A világ leggyorsabb laptop kijelzője

Az e-sport játékosoknál akár egy pillanatnyi fölösleges várakozás miatt is elszállhat a győzelem esélye. A ROG ezért járt élen a magas képfrissítési ráta bevezetésében a gamer laptopok terén, és folyamatosan tágítja a paneltechnológia határait. A Strix SCAR 17 a világ leggyorsabb laptop-kijelzőjével, egy 17,3 colos IPS szintű panellel rendelkezik, ami ötvözi a full HD felbontást a 360 Hz-es frissítési gyakorisággal és 3 ms-os válaszidővel. A versenyeknél szokványos 240 Hz-es szabványhoz képest a 360 Hz-es frissítési gyakoriság 33%-kal csökkenti az új képkockák közötti késleltetést.

A kisebb méretű Strix SCAR 15 képernyője 15,6 colos, a frissítési gyakorisága 300 Hz, és 3 ms-os válaszidővel rendelkezik. Azok a játékosok, akik megszakítás-mentességet szeretnének még több részlet mellett, a SCAR 15 és 17 modelleket új WQHD panelekkel is felszerelhetik, amelyek 165 Hz-es frissítési gyakorisággal és 3 ms válaszidővel rendelkeznek. Ezen kijelzők nagyobb, 2560x1440 felbontását a filmszerű DCI-P3 színskála teszi magával ragadóbbá.

A Strix esetében most először található meg az Adaptive-Sync technológia alapkiépítésben az egész sorozatban. Szinkronizálja a kijelző frissítési gyakoriságát a GPU képkocka sebességével, hogy kiküszöbölje a képernyő szaggatását, minimalizálja az akadozást és csökkentse a bemeneti laget.

A legújabb NVIDIA és AMD processzorok

A 2021-es Strix SCAR laptopok a GeForce RTX 3080 GPU és a Ryzen 9 5900HX processzor együttes erejével töltik be a nagy sebességgel frissített kijelzőiket. 

Az NVIDIA új Ampere architektúráján alapuló GeForce RTX 3080 1645 MHz-re húzható, 115 W-on a ROG Boost-tal, a Dynamic Boost pedig további 15 W-ot tesz elérhetővé. Az új stream multiprocesszorokat 2. generációs RT magokkal és 3. generációs Tensor magokkal ötvözi, hogy lehetővé tegye a legrealisztikusabb sugárkövetéses grafikát és a fejlett AI funkciókat. Ezek a fejlesztések élethű látványt nyújtanak, miközben a képfrissítést új magasságokba emelik. Támogatja azokat az NVIDIA Reflex technológiákat, amelyek csökkentik a késleltetést egyes multiplayer játékokban, és az NVIDIA közvetítési effekteket, amelyek azonnal fényesebbé teszik az élő streameket.

A Ryzen 9 5900HX 8 magot és 16 szálat használ a működése során az olyan energiaigényes többfeladatos munkákhoz, mint a játék, streamelés, felvételek készítése és a közönséggel folytatott interakció. Az AMD új Zen 3 architektúrája növeli az órajelenkénti teljesítményt az alacsonyabb gyorsítótár-elérési késleltetés és számos más szerkezeti módosításnak köszönhetően. A ROG robusztus hűtése és áramellátása lehetővé teszi, hogy az 5900HX akár 54 W-on működjön tartósan, amikor a GPU aktív, és 80 W-on önmagában. A CPU állítható órajelű, így a felhasználók túlhúzással megnövelhetik a sebességét.

Csúcskonfigurációiban a SCAR 15 és 17 64 GB DDR4-3200 RAM-mal és kettős, hiper 1 TB-os SSD meghajtóval érhető el RAID 0-ban. Minden egyes NVMe SSD négy sávot kap a PCIe Express sávszélességből, egyenesen a CPU-tól, ami a RAID 0 átviteli rátákat akár 7000 MB/s értékre is feljavíthatja. A memória és a tároló teljes mértékben bővíthető a könnyű fejlesztést biztosító dizájnnal és a felpattintható csavarral, melynek révén gyorsan hozzá lehet férni a rendszer két SO-DIMM foglalatához és a dupla M.2 foglalathoz.

Optikai mechanikus billentyűzet

A szokásos laptop-billentyűzetek konduktív membránokat tolnak össze a billentyűleütések észleléséhez. Ez az elektromos módszer sok jelzajt hoz létre érintkezéskor, és a pontosság érdekében 5 ms visszaugrási késleltetést igényel. Mivel az esportban a késleltetés hátrányt jelent, a 2021-es Strix SCAR sorozat új optikai mechanikus billentyűi pontos infravörös lézersugarat használnak, kiküszöbölve a visszaugrási késleltetést, mindössze 0,2 milliszekundumra csökkentve a válaszidőt. Az optikai mechanizmus sokkal tartósabb, mint a hagyományos alternatívák, és a billentyű élettartamát 100 millió leütésig terjeszti ki.

Mindegyik billentyűnek hosszú, 1,9 mm-es a billentyűútja az általános érzet javítása érdekében, a billentyűgombok pedig enyhén íveltek, középen tartva a felhasználó ujját. Az elrendezést asztali billentyűzetek ihlették, és dedikált gyorsbillentyűket tartalmaz, amelyek könnyen elérhetővé teszik a létfontosságú hangerőt, a mikrofon némítását és más vezérlőket. A ROG CoolZone technológiája stratégiai szellőzőnyílásokat helyez el a WASD billentyűk körül, így a felhasználó ujjai hűvösek maradnak, és akár 14%-kal is csökkenhet a felületi hőmérséklet a többi laptophoz képest.

Az új Strix laptopok emellett egy továbbfejlesztett érintőpadot is tartalmaznak, amelynek az aktív területe 85%-kal nagyobb, mint a tavalyi modelleké, és matt felületű üvegből készültek, ötvözve a sima tapintást és a pontosságot, hogy a felhasználóknak még jobb irányítási lehetőségük legyen. Az érintőpad egy érintésre megvilágított numpaddá válik az intuitívabb bevitel érdekében a 15,6 colos modelleken, amelyek túl keskenyek egy dedikált numerikus billentyűzet elhelyezéséhez.

Fokozott mobilitás

A 2021-es Strix SCAR és Strix G sorozat alapterülete akár 7%-kal kisebb, mint a tavalyi modelleké, így könnyebben hordozhatók. Nagyobb kapacitású, 90 Wh-s akkumulátoruk minden eddiginél hosszabb, hálózati csatlakozás nélküli működést tesznek lehetővé, azaz akár 12 órás videó lejátszást.

A mobilitást tovább növeli a gyorstöltés támogatása, ami lehetővé teszi, hogy az akkumulátor mindössze 33 perc alatt elérje az 50%-os töltöttséget. A gyorstöltés a Type-C USB-n keresztül is támogatott, kompatibilis 100 W-os adapterekkel és hordozható töltővel. A Type-C töltés támogatása újdonság a Strix sorozatnál az idén, ami nagyobb rugalmasságot biztosít a felhasználók számára utazás közben.

A cikk a következő oldalon folytatódik!

Te vennél gamer laptopot?

Hirdetés
Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés