Sose találod ki, melyik e-sport játékkal kerestek a legtöbbet 2020-ban!

Sose találod ki, melyik e-sport játékkal kerestek a legtöbbet 2020-ban!

A norvég Magnus Carlsen jócskán megelőzte vetélytársait. 

A 2020-as év igencsak érdekesen alakult az e-sport világában is, mivel a koronavírus járvány miatt rengeteg esemény és verseny maradt el, vagy került online megrendezésre. Éppen ezért alakulhatott úgy, hogy a legtöbbet kereső e-sportolók listájának élén nem egy DotA, CS:GO, CoD, vagy League of Legends játékos, hanem egy norvég sakkmester, Magnus "DrNykterstein" Carlsen szerepel. A játékos Online sakk tornákon több mint 510 ezer dollárt nyert tavaly, ezzel mindenkit megelőzve a mezőnyben. Érdekesség, hogy a világbajnok játékos a legnagyobb nyereményt, 140 ezer dollárt, a róla elnevezett Magnus Carlsen Chess Tour Finals versenyen zsebelte be. 

A klasszikus és online sakk népszerűsége egyébként hatalmasat ugrott 2020 negyedik negyedévében, ami leginkább a Netflix Queen's Gambit sorozatának tudható be. Az Esports Charts információi alapján a tengerentúlon a játék iránti kereslet 250%-kal nőtt, ráadásul a megjelenés után számottevően megnőtt az átlag és maximális nézők száma is Twitch Sakk kategóriájában. 

Source: escharts.com

A játék népszerűségét igyekeznek meglovagolni az e-sport szervezetek is, az Enyv például december közepén hivatalos tartalomgyártónak szerződtette a Botez nővéreket, akik a Chess kategória Top 10 streamerei közé tartoztak novemberben.

Ti mit gondoltok egyébként, 2021-ben tovább hódít majd a sakk az e-sportban? 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!