Rooney visszavonul, jövőre jöhetne az Icon lapja

Rooney visszavonul, jövőre jöhetne az Icon lapja

Wayne Rooney hivatalosan is bejelentette a visszavonulását, de rögtön munkába is áll.

A neve leginkább a Manchester Unitedből lehet ismerős, de az Evertonban kezdte pályafutását még 2002-ben, és két esztendő kellett mindössze, hogy elvigyék a vörös ördögök. Az ott lehúzott 13 év alatt 559 mérkőzésen 253 gólt jegyzett. A Uniteddel ötször lett bajnok, illetve egyszer behúzta a Bajnokok Ligáját is, miközben a 2009/10-es szezonban az év játékosának is megválasztották. Legutoljára 2017-ben az Európa Ligát nyerte meg velük, mielőtt 2018-ban a DC Unitedhez. Az itt eltöltött két szezon egész jóra sikeredett, 52 fellépéséből 25-ször betalált.

Majd a 35 esztendős Rooney-t visszahívták Angliába, és ő örömmel jött is a Derby Countryhoz, azonban itt már játékos-edzőként szerepelt. Edzőként kilenc mérkőzés alatt háromszor nyert a Derbyval négy döntetlen és két vereség mellett, a gárda pedig feljött a tabella 22. helyére a 24.-ről. Ekkor jött a bejelentés, hogy Rooney felhagy az aktív játékkal, a klub viszont megbízta az edzői poszttal, miután menesztették Phillip Cocut.

A FIFA sorozatban egyébként a legelső FUT kártyája (FIFA 10) 89-es volt, és akkor még 92-es verzió is készült belőle. Majd folyamatosan, évről-évre a 90-es rating környéként mozgott. A legjobb ratinget a FIFA 14-ben és a FIFA 20-ban kapta, ekkor egyaránt 92-ig ment fel a lapján látható fő értéke. Most viszont, hogy játékosként már nem láthatjuk többet, elindultak a spekulációk, és egy rajongó már fel is dobta a témát, jöhetne a FIFA 22-ben az Icon Rooney, méghozzá a 93/94 Prime és 95/96 Moments ratinget határozott meg neki. Az angol csatár legszebb góljával búcsúztassuk el, hiszen sok szép pillanatot szerzett a követőinek, de talán mind közül ez a legemlékezetesebb:

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!