Az első képek alapján némi csavarral ugyan, de a játékhoz hű lesz az új Mortal Kombat film

Az első képek alapján némi csavarral ugyan, de a játékhoz hű lesz az új Mortal Kombat film

Jó néhány karaktert megcsodálhatunk az első képsorok láttán, és az első benyomás igen pozitív.

Sosem egyszerű videójátékból filmet készíteni, egyrészt mert teljesen másként hathat élőszereplős megvalósításban egy virtuális történt a maga karaktereivel, másrészt a közösség is igen kritikus ilyenkor. Most sincs ez másként, pláne mivel a Mortal Kombat franchise eddig szinte mindig csalódást okozott, bár olyan nagyon sok próbálkozás nem volt a nagy vászon esetében. Az 1995-ös film sokak szerint kultuszfilm, és valóban egy remek átirata a játéknak, de a folytatás, valamint a sorozat az már nagy messze esik attól a bizonyos fától.

A tavasszal debütáló új MK filmet viszont szinte minden rajongó várja, így vagy úgy. Szerencsére most az Entertainment Weekleynek köszönhetően némi betekintést is nyerhettek mire is lehet számítani, bár képekből messzemenő következtetést levonni nem biztos, hogy jó ötlet. A fotókon egyébként ott van a sokak nagy kedvence - vagy éppen utáltja - Scorpion (Hiroyuki Sanada), de feltűnik Sonya Blade (Jessica McNamee), Kano (Josh Lawson), Liu Kang (Ludi Lin), Kung Lao (Max Huang), Jax (Mehcad Brooks), Sub-Zero (Joe Taslim), és egy teljesen új karakter, Cole Young is, akit Lewis Tan alakít. A képeket a galériában tudjátok megtekinteni:

Röviden egyébként a sztori egyes részleteiről is információt csepegtettek az EW munkatársai. A 10 perces nyitójelent a feudális Japánban játszódik, jóval azelőtt, hogy ezek a harcosok természetfeletti képességekkel rendelkeznének, gondolva itt Scorpionra és Sub-Zerora. Kettőjük között végül egy durva adok-kapokkal végződik a két klán - Shirai Ryu és Lin Kuei - szembenállása, ez pedig beindítja az események láncolatát.

A sztori tulajdonképpeni főhőse egyébként Cole lesz, aki maga is harcos, de identitásválsággal küzd, és keresi a gyökereit, amelyeket egy testén hordozott titokzatos szimbólum segíthet neki megtalálni. Ezért kapja meg "ajándékként" Shang Tsungtól (Chin Han) Sub-Zerót, aki az életére tör, és a cselemény során Jaxtől és Sonya Blade-től, na meg persze a nagy Raidentől (Tadanobu Asano) remélhet segítséget. Persze az egész sztori egy irányba tart: a jól ismert bajnokság felé, ahol a harcosok megmérettetnek, és a világ sorsa is eldől.

A Mortal Kombat film április 16-án látható majd a mozikban, de felkerül a HBO Maxre is. Természetesen az alkotás R besorolású lesz, hiszen nem csak rengeteg vér, de a brutális kivégzések sem fognak hiányozni.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!