A három legizgalmasabb és legfurcsább kütyü a CES 2021-ről

A három legizgalmasabb és legfurcsább kütyü a CES 2021-ről

Idén sem maradtak ki az egészen vicces és érthetetlen dolgok a CES felhozatalából.

Sajnos most a Consumer Electronics Show, vagyis a CES sem úszta meg a koronavírus okozta gondokat. Idén csak online expot szerveztek, pedig nagy élmény minden évben a hatalmas kiállítás, ahol a legújabb technológiákat mutatják be, hasznos és végtelen haszontalan dolgokon keresztül egyaránt. Szerencsére ezekből azért most sem volt hiány, nézzük azt a 3+3 terméket, amelyek szerintünk a legizgalmasabbak vagy a legviccesebbek.

A Moflin

Mindenki szereti a háziállatokat, úgy hozzánk tud nőni egy kutya, macska, hörcsög vagy bármi egyéb, hogy azt már szinte családtagként kezeljük. Mii van akkor, ha tegyük fel, valaki szeretne egy macskát, de az egyszerűen nem fér bele az életébe? Erre kínál megoldást a Moflin, ami tulajdonképpen egy szőrös "robot", ami pontosan azt tudja, amire gondoltok, semmit. Fekszik a lábatokon, lerakjátok magatok mellé a fotelbe és simogathatjátok, élő macska helyett. És kapaszkodjatok meg, ez bizony egy 400 dolláros (kb. 115 ezer forint) plüssállat.

A Cadillac repülő taxija

A Cyberpunk 2077-ből sokan hiányolják a repülő autókat, szerencsére a CES-en akadt erre is példa. Igaz, csak koncepció szintjén. A Cadillac mutatta be a személyszállítás forradalmasítását, a saját repülő taxijukat, ami sokkal inkább egy ember méretű szalmazs... vagyis drón.
Messze van még a jármű megvalósítása és az sem biztos, hogy valaha elkészül, de a Cadillac tervei szerint 4 rotor tarja majd a levegőben, amiket egy 90 kilowattórás elektromos motor hajt majd. A Balatonra aligha repülhetnénk le vele, de talán a sarki boltig elvinne. Viccet félretéve, maga az elképzelés és a technológia izgalmas, de nem hisszük, hogy a személyszállítás ezen módja a közeljövő része lenne.

16 ezer dollárért autó vagy fürdőkád?

Nos, az okos WC-t is bemutató Kohler szerint a válasz egyértelműen a fürdőkád. 16 ezer dollárt (kb. 4,5 millió forint) kóstál a legújabb kádjuk, ami bár biztos jobban visszaadja egy pihentető wellness hétvége élményét, ezért a pénzért már egészen jó használt autókat is vásárolhatunk. Mindenki döntse el magának, hogy egy jó kocsiért vagy egy világító, magából gőzt kibocsátó kádért adnak ennyi pénzt.

Az okosmaszk

A szájmaszkok sajnos már egy éve az életünk elengedhetetlen részei és pontosan tudtuk, hogy csak idő kérdése míg meg nem jelenik az első gamer/smart maszk. Ugyan ki más, ha nem a Razer lépte volna ezt meg, ők mutatták be a Projekt Hazlet. Egyelőre ez is csak koncepció és vannak tényleg jó tulajdonságai, legalábbis papíron, valószínűleg olyan csillagászati lesz az ára, ami ezt a terméket is a vicc kategóriába sorolja.

A mozizás új szintje?

A TCL villantotta meg a saját szemüvegét, amit két kijelzővel turbóztak fel. Az elképzelés az, hogy ezzel az eszközzel olyan élményt lehet elérni, mintha egy 140 hüvelykes, fullHD-s képernyőt néznénk, 4 méter távolságból. Egyelőre nehéz eldönteni, hogy ez forradalmi ötlet és kivitelezés-e vagy inkább egy zsákutca. Az árát még nem tudjuk, pedig az ennél a terméknél is sorsdöntő lesz.

Feltekerhető mobilok

A végére hagytuk talán a legizgalmasabbat. A feltekerhető kijelzők már számítanak újdonságnak, a TV-k között láttunk már ilyet, meglehetősen borsos áron. Most viszont elvitték a technológiát a mobilok piacára is. Természetesen ezek is "csak" koncepció videók voltak, de mindenképpen izgalmasak. Az már más kérdés, hogy a dupla kijelzős és a hajlítható kijelzős telefonok sem szakították át a gátat, egyelőre nem tudni, hogy mekkora piaca lesz a felcsavarható készülékeknek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!