Hirdetés

LoL: LEC erősorrend, avagy meg tudja-e védeni a bajnoki címét a G2 Esports?

Idén is az az egyetlen valódi kérdés az LEC-ben, hogy melyik csapat állíthatja meg a G2 Esportsot.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

Scheff Konyhája

Scheff Konyhája: World of Tanks

Hirdetés

Rengeteg újonccal bővült a legerősebb európai League of Legends bajnokság mezőnye, azonban ez nem jelenti azt, hogy teljesen átalakulnának az erőviszonyok. Magyar nyelven, élőben követhetitek január 22-től az összecsapásokat kizárólag az Esport2tv Twitch csatornán, amelyek kiderül, hogy végül mely csapatok kvalifikálhatják magukat a világbajnokságra, amelyet ismét Kínában rendeznek meg. 

Az alábbiakban megpróbáltuk objektív tényezők alapján sorrendbe állítani az LEC együtteseit leggyengébbtől a legerősebbig.

10-8. helyezés: Astralis, Excel Esports és SK Gaming

Mindhárom csapat tele van újoncokkal, akik korábban nem kóstoltak még bele a legmagasabb szintű mérkőzések hangulatába. Az Origenből lett Astrailsban Nukeduck képviseli a rutint, az Excelben Torera támaszkodhatnak a fiatalok, az SK-ban Jenax marat a tavalyi együttesből. Egymással hatalmas csatákat vívhatnak, de jó eséllyel nem tudnak majd beleszólni a rájátszásért folytatott küzdelmekbe.

7-5. helyezés: Misfits Gaming, Team Vitality, MAD Lions

Milica és Comp képes volt villantani már tavaly, bármikor meglephetik az ellenfeleket, ha jó napot fognak ki. 7 győzelmet szereztek a tavaly nyári szezonban, ennyi most is benne van a Vitalityben. A Misfits Gaming csalódást keltő második félidőt produkált 2020-ban, ennek ellenére minden adott náluk, hogy idén megmutassák, hogy Kobbe nem véletlen a régió egyik legjobbja. Az alsó ösvényről érkező rutin talán elég lehet a rájátszáshoz. Az Oroszlánoknál maradt Humanoid, Carzzy és Kaiser, azonban Orome és Shad0w elköszönt az együttestől. Idő kell még nekik, hogy összeszokjanak, ami egy gyengébb, de még rájátszást érő helyben jegecesedhet ki.

4-3. helyezés: FC Schalke 04 és Rogue

Óriási hajrával bejutott a gelsenkircheni csapat a rájátszásba, azonban az új igazolásokkal meglepő lenne, ha ilyen "miracle runra" lenne szükség 2021-ben. LIMIT az SK-ban megmutatta, hogy egy jó lövész oldalán brutális statisztikákra képes, Broken Blade a TSM-ből érkezett a felső ösvényre, akikkel nemrég megjárta a világbajnokságot. Ha sikerül a nyári formát átmentei, akkor a Schalke stabil rájátszáscsapatként küzdhet a bajnoki címért. A Rogue papíron gyengült ugyanis egy újonc támogatót kell felépíteniük Hans Sama mellé, amihez kellenek a meccsek. A felső ösvényről Finn az LCS-be távozott, helyére a dörzsölt veterán, Odoamne érkezett. A román topos stabilabbnak tűnik a svédnél, de két csapat jobbnak tűnik a 2020-as nyári alapszakasz bajnokánál.

2. helyezés: Fnatic

Nemesis elment streamernek, Rekkles átment az ősi riválishoz. Ilyen drasztikus változtatások kéne YamatoCannonnak felépítenie az új nyerő ötöst, ahol Nisqy és Upset pótolja a távozókat. A belga mides agresszív stílusa segítheti a csapatot, ha épp Selfmade-nek nem megy a szóló carryzés, ami mindenképp előrelépést jelent. A kérdőjel Upset feje felett lebeg, aki az Origin romjain sütögette a szalonnáját tavaly, esélye sem volt megmutatni, hogy mire képes, annyira gyenge volt előző klubja. Tudása és tehetsége megkérdőjelezhetetlen, de a Rekkles-féle zseni talán hiányzik belőle.

1. helyezés: G2 Esports

Elég csak végignézni a kezdőötösön, hogy egyértelművé váljon, miért lehet még mindig úgy beszélni a G2 Esportsról, mint Európa legjobb (és a világ egyik legjobb) csapata. Wunder stabilan hozza azt a szintet topon, ami ebben a csapatban kell. Gyengesége, hogy túl sokat WoW-ozik, ezért bízni kell abban a szurkolóknak, hogy 2021-re nem tervez a Blizzard semmilyen újdonságot az MMORPG kapcsán. Jankos megmutatta, hogy képes megújulni, akár tőle idegen dzsungelesekkel is tud meccseket carryzni. Caps egyszerűen a világ 10 legjobb játékosa közé tartozik már évek óta, tavaly gyakorlatilag egyedül carryzte a csapatát az LEC nyári szakaszában. Rekkles egy veterán zseni, akinek mechanikai tudása messze meghaladja Perkzét ADC szerepben. Mikyx rengeteget duózik Rekklesszel, ami jó előjel a következő hónapokra, a kémiával nem lehet gond a páros között.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Szerinted melyik csapat lesz az LEC 2021 tavaszi bajnoka?

Hirdetés
Hirdetés
2 db hozzászólás
  • Tundererdo 1 hónapja
    Na neee.. Nem értekhozzá de mit keres s04 a 4. helyen? Drukkoltam Nekik tavaly de kétlem hogy még tudnák ismételni tavalyi főleg hogy odo élményt cserébe meg kiégett lcs bb jött. Nem bántani akarom de egy gyengébb bajnokság átlag vagy szürkébb toposa míg odo azért odarakta magát. Másik max lions. Hogy kerültek hátra mégha elfáradtak is tavaly de csapat Jobbik felé ott maradt, segítek mert mindenki más szerint top az nagyot erősödött jungel megcsak másmilyen lett. Exel is be vadult év végére és azóta csak erősebbek lettek bár jungel nem nagyon vágom lehet magyarként de ha jól emlékszem masteren blue kicsit lejátszotta dant. Vitalitynek se sok keresnivalója van középmezőnyben, oda is talán elférne egy blue. Segítek Rouge papíron nem gyengült. Bár kedvelem finnt de papíron egy odo váltotta míg vander helyére masteres csodagyerek jött. Fana jobban járt volna crownnal szerintem upset átok lehet csúnyán rá nyomja majd bélyegét idei fana vb szereplésre. Jó cikk jah mégse.
    0 0 Válasz
  • hun_hetek 1 hónapja
    Hajrá G2
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés