LoL: LEC erősorrend, avagy meg tudja-e védeni a bajnoki címét a G2 Esports?

LoL: LEC erősorrend, avagy meg tudja-e védeni a bajnoki címét a G2 Esports?

Idén is az az egyetlen valódi kérdés az LEC-ben, hogy melyik csapat állíthatja meg a G2 Esportsot.

Rengeteg újonccal bővült a legerősebb európai League of Legends bajnokság mezőnye, azonban ez nem jelenti azt, hogy teljesen átalakulnának az erőviszonyok. Magyar nyelven, élőben követhetitek január 22-től az összecsapásokat kizárólag az Esport2tv Twitch csatornán, amelyek kiderül, hogy végül mely csapatok kvalifikálhatják magukat a világbajnokságra, amelyet ismét Kínában rendeznek meg. 

Az alábbiakban megpróbáltuk objektív tényezők alapján sorrendbe állítani az LEC együtteseit leggyengébbtől a legerősebbig.

10-8. helyezés: Astralis, Excel Esports és SK Gaming

Mindhárom csapat tele van újoncokkal, akik korábban nem kóstoltak még bele a legmagasabb szintű mérkőzések hangulatába. Az Origenből lett Astrailsban Nukeduck képviseli a rutint, az Excelben Torera támaszkodhatnak a fiatalok, az SK-ban Jenax marat a tavalyi együttesből. Egymással hatalmas csatákat vívhatnak, de jó eséllyel nem tudnak majd beleszólni a rájátszásért folytatott küzdelmekbe.

7-5. helyezés: Misfits Gaming, Team Vitality, MAD Lions

Milica és Comp képes volt villantani már tavaly, bármikor meglephetik az ellenfeleket, ha jó napot fognak ki. 7 győzelmet szereztek a tavaly nyári szezonban, ennyi most is benne van a Vitalityben. A Misfits Gaming csalódást keltő második félidőt produkált 2020-ban, ennek ellenére minden adott náluk, hogy idén megmutassák, hogy Kobbe nem véletlen a régió egyik legjobbja. Az alsó ösvényről érkező rutin talán elég lehet a rájátszáshoz. Az Oroszlánoknál maradt Humanoid, Carzzy és Kaiser, azonban Orome és Shad0w elköszönt az együttestől. Idő kell még nekik, hogy összeszokjanak, ami egy gyengébb, de még rájátszást érő helyben jegecesedhet ki.

4-3. helyezés: FC Schalke 04 és Rogue

Óriási hajrával bejutott a gelsenkircheni csapat a rájátszásba, azonban az új igazolásokkal meglepő lenne, ha ilyen "miracle runra" lenne szükség 2021-ben. LIMIT az SK-ban megmutatta, hogy egy jó lövész oldalán brutális statisztikákra képes, Broken Blade a TSM-ből érkezett a felső ösvényre, akikkel nemrég megjárta a világbajnokságot. Ha sikerül a nyári formát átmentei, akkor a Schalke stabil rájátszáscsapatként küzdhet a bajnoki címért. A Rogue papíron gyengült ugyanis egy újonc támogatót kell felépíteniük Hans Sama mellé, amihez kellenek a meccsek. A felső ösvényről Finn az LCS-be távozott, helyére a dörzsölt veterán, Odoamne érkezett. A román topos stabilabbnak tűnik a svédnél, de két csapat jobbnak tűnik a 2020-as nyári alapszakasz bajnokánál.

2. helyezés: Fnatic

Nemesis elment streamernek, Rekkles átment az ősi riválishoz. Ilyen drasztikus változtatások kéne YamatoCannonnak felépítenie az új nyerő ötöst, ahol Nisqy és Upset pótolja a távozókat. A belga mides agresszív stílusa segítheti a csapatot, ha épp Selfmade-nek nem megy a szóló carryzés, ami mindenképp előrelépést jelent. A kérdőjel Upset feje felett lebeg, aki az Origin romjain sütögette a szalonnáját tavaly, esélye sem volt megmutatni, hogy mire képes, annyira gyenge volt előző klubja. Tudása és tehetsége megkérdőjelezhetetlen, de a Rekkles-féle zseni talán hiányzik belőle.

1. helyezés: G2 Esports

Elég csak végignézni a kezdőötösön, hogy egyértelművé váljon, miért lehet még mindig úgy beszélni a G2 Esportsról, mint Európa legjobb (és a világ egyik legjobb) csapata. Wunder stabilan hozza azt a szintet topon, ami ebben a csapatban kell. Gyengesége, hogy túl sokat WoW-ozik, ezért bízni kell abban a szurkolóknak, hogy 2021-re nem tervez a Blizzard semmilyen újdonságot az MMORPG kapcsán. Jankos megmutatta, hogy képes megújulni, akár tőle idegen dzsungelesekkel is tud meccseket carryzni. Caps egyszerűen a világ 10 legjobb játékosa közé tartozik már évek óta, tavaly gyakorlatilag egyedül carryzte a csapatát az LEC nyári szakaszában. Rekkles egy veterán zseni, akinek mechanikai tudása messze meghaladja Perkzét ADC szerepben. Mikyx rengeteget duózik Rekklesszel, ami jó előjel a következő hónapokra, a kémiával nem lehet gond a páros között.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted melyik csapat lesz az LEC 2021 tavaszi bajnoka?