Nem bírt egymással a két gigász, így 5 pontra olvadt az MTK előnye

Nem bírt egymással a két gigász, így 5 pontra olvadt az MTK előnye

Az egyik rangadón nem bírtak egymással a felek, míg a másik egyértelmű kettős sikerrel ért véget.

A FIFA 21-ben zajló K&H MNEB HPCL téli szezonjának 9. játéknapjának összefoglalója:

A Genesis a középmezőnyben akarta megszilárdítani a pozícióját, a Vasasnak meg égetően szüksége lett volna a pontokra, hogy megpróbáljon elkerülni a kieső zónából. Olyan sok esemény nem történt a meccseken, de a gólok látványosra sikeredtek. Az első mérkőzésen Antal pazar 50 méteres átadása önmagában megér egy misét, amiből Tóth passzolt középre és Nagy lőtte be a győztes találatot. A visszavágón is jobban akarta a győzelmet a Genesis, és a második félidőben egy szép kényszerítő után Stelcz révén újfent begyűjtötték a három pontot. A Vasas nagy bajban az utolsó két játéknapot illetően, hiszen az utolsó előtti helyen állnak.

A korábbi Nice Gaming néve futó együttes élt már meg szebb napokat, és most a Puskás égisze alatt egy újabb gyenge napot fogtak ki. A Honvéd az első félidőben már dűlőre vitte a dolgot, a szezon egyik leggyorsabb találatát hozták össze egy parádés labdajáratás után. Erre rátettek egy lapáttal, mikor Kurucz egy finom csel után Zozy elé tálalt, akinek már nem volt nehéz dolga ellőni a kapus mellett 8 méterről. Jöhetett a visszavágó. Bár mindkét fél próbálkozott, megint a Honvéd szerzett vezetést a 32. percben Kurucz révén, a diadalt azonban csak a 92. percben sikerült bebiztosítaniuk, egy labdaszerzés végén Kurucz léphetett ki, de a kifutó kapus őt még megakadályozta a gólszerzésben, a labda viszont Nákó elé került, aki nem hibázott.

Az első felvonásban a Future Gaming már kettő nullára is vezetett, köszönhetően egy villámgyors büntetőnek, amit Hegyes értékesített, majd még az első félidő lefújása előtt a középpályán megszerzett labdából ugratták ki Székelyt, aki 16 méterről bombázott a jobb alsóba. A második játékrész mégis a Zalaegerszegieké volt, egyrészt ők is kaptak egy tizenegyest, így Varga révén szépítettek, majd a 75. percben egy jobb oldali szögletből egyenlített ki Erdei. A pontosztozkodás után egy újabb szoros meccs következett, és sokáig úgy tűnt itt sem lesz döntés. A 73. percben aztán egy jobb oldali támadásból be tudott törni a ZTE az ellenfele tizenhatosára, a középre tett labdát pedig Binder bikázta be kapásból.

Az MTK Budapest az egy párharccal kevesebbet játszó Veszprém ellen mérkőzött, azonban hiába találták el hatszor is a kaput, míg ellenfelük csak egyszer, nem sikerült három pontot szereznie senkinek. A második felvonásban hasonló volt a helyzet, az MTK többet tett a sikerért, de az átütő erő nem volt most meg bennük, így újabb 1-1 ponttal gazdagodtak a felek. Ezzel továbbra is az MTK vezeti a tabellát, de 5 pontra olvadt az előnyük a Honvéddel szemben két fordulóval a vége előtt.

A TrollFoci már az előző fordulóban is éledezett, és úgy tűnik az nem a véletlen műve volt, hiszen megint egy remek hétvégét tudhatnak maguk mögött. A kiesés elől menekülő PTE Peacot oda-vissza megverték, előbb Humenszky duplájával 2:0-ra, majd ugyanilyen vezetésnél a Peac még szépített Pechár révén, a különbség mégis kétgólosra duzzadt. Humenszky újfent kettőt vágott. Ezzel már 15 találatnál jár és feljött a góllövőlista második helyére.

A DVSC-nek nagy esélye nyílt a felzárkózásra és az előzésre is, azonban a Nutri8 együttese megviccelte a korábbi bajnokot. Az első mérkőzésen hiába regisztráltak náluk 6 kapura tartó lövést, egyszer sem rezdült meg belülről a háló. A bukott pontok után rákapcsolták, és sokkal lazábban futballoztak, ami meg is hozta az eredményét, hiszen a forduló legsimább diadalát aratták. Igriczi triplájához még Nagy iratkozott fel, így 4:0-ával letudták a visszavágót.

Folytatás január 24-én vasárnap 20 órától.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!