Három forduló után egy magyar csapat maradt a FIFA 21 eClub World Cup selejtezőjén

Három forduló után egy magyar csapat maradt a FIFA 21 eClub World Cup selejtezőjén

408 csapat közül egyre kevesebben maradnak, és a három magyar érdekeltségű együttesből már csak egyetlen képviselője van hazánknak az utolsó fordulóra.

Az EA Sports nem volt rest idén sem megrendezni online körülmények között a FIFA eClub World Cup-ot, melyen a világ bármelyik pontjáról nevezhettek a klubcsapatok. Az előzetes regisztráció alkalmával több, mint 400 együttes adta le a jelentkezését, és ebben volt három olyan is, melyben magyar játékosok is szerepelnek. Közülük kettő hazai csapat, a DVSC és az eSport Szombathely, illetve egy magyar játékossal jutott be az RVNS Esports.

Összesen 6 zóna van a FIFA eClub World Cup-on, Magyarország pedig a 4. zónában kapott helyet, ahol további 14 konferencia található, és mindegyik ilyen csoportban 3 divíziót indítottak útjára. A DVSC a 10., az RVNS a 13., míg az eSport Szombathely a 14-ben kapott helyet. Fontos tudni, hogy minden divízió első két csapata jut a magasabb szintűbe, míg az utolsó kettő kiesik az alacsonyabb csoportba. Négy kvalifikáció alatt kell a div 1 első négy helye egyikét kell elerni ahhoz, hogy valaki jogot szerezzen a playoffra, ahonnan tovább lehet harcolni a vb szereplésért. Egy párharc az alábbiak szerint néz ki: egy PS4 és egy Xbox játékos játszik egymással egy-egy mérkőzést, és ha az összesített eredmény ezek után 1:1, az egyik konzolon újra összecsapnak a felek és az dönt a végeredményről.

A három hetes küzdelemsorozat után viszont már csak egyetlen képviselőnk maradt talpon. Az eSport Szombathely holtversenyben az ötödik helyen végzett egy győzelem és két vereséggel a másodosztályban, a RVNS pedig ugyanilyen eredménnyel ugyancsak az ötödik pozícióban zárt. A DVSC viszont bár kikapott a felsőág első körében a Login Gamingtől, azonban utána végigverte az alsóágat, és ezzel odaért a második helyre, így feljutott az első osztályba, így a negyedik hétre még maradt esélye a World Cup döntőjére.

A debreceni alakulat egyébként a molnargabo, GrislyJam22, vadicskaoliver, szirtesigabor kvartettel futott neki a sorozatnak, és a következő ellenfele a PSV Eindhoven lesz január 21-én.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!