Hardver: Kiszivárogtak a 11. generációs Intel processzorok árai

Hardver: Kiszivárogtak a 11. generációs Intel processzorok árai

Lehet készíteni a pénztárcákat, itt vannak a Rocket Lake-S processzorok viszonteladói árai.

Folyamatosan érkeznek a hírek az Intel legújabb processzorairól, a 11. generációs Rocket Lake-S-ről. A gyártó által prezentált értékek alapján az i9-11900K nagyjából ugyanazt a teljesítményt tudja majd nyújtani játékok alatt, mint az AMD Ryzen 9 5900X, azonban nem csak ebből áll a portfólió. 

A 2021-es CES-en bemutatott hardverek megjelenési dátuma egyelőre még nem tisztázott, ahogy az Intel által kiadott hivatalos ajánlott fogyasztói ár sem. A valamikor 2021 első negyedévében érkező procik kiskereskedelmi árainak megbecslésében az alábbi belga viszonteladó által kiszivárogtatott dokumentumok segíthetnek.

A csúcsot az i9-11900K jelenti, amely ugyan "csak" 8 maggal és 16 szállal rendelkezik, a gyorsasága és ereje alapján megfelel a gamer igényeknek. A 604,64 eurós (~217 000 forint) ár nagyjából 10%-kal olcsóbb, mint amennyit elkérnek jelenleg is fogalomban lévő i9-10900K-ért. Ez már az ÁFA-val terhelt összeg, ami a belgáknál 21%-os, Magyarországon 27%-ra rúg. Ez azt jelenti, hogy hazánkban nagyjából 230-250 000 forintot kérhetnek majd el a kereskedők ezekért a procikért, amiből régebben egy középkategóriás PC-t össze lehetett rakni. A hardverpiac jelenleg óriási fordulatszámon pörög, a gyártók egyszerűen nem tudják kiszolgálni a felhasználók igényeit, legyen szó a legújabb videokártyákról, vagy a Zen 3-as AMD processzorokról. 

Az olcsóbb 11. generációs Inteleket már barátságosabb összegekért megszerezhetitek, ezek érkezése is a következő hónapokban esedékes. Ha nem szeretnétek ennyit költeni egyetlen alkatrészre, akkor érdemes körbenézni a használt piacon, ebben az esetben azonban számolnotok kell azzal, hogy nem 100%-os állapotban lévő hardverrel gazdagodtok.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!