Gabe Newell a világ másik végébe költöztetné a Valve-t, a TI-t és a CS:GO Major tornát is

Gabe Newell a világ másik végébe költöztetné a Valve-t, a TI-t és a CS:GO Major tornát is

Továbbá megértően nyilatkozott a Cyberpunk 2077 kapcsán és beszélt az Inde VR Headsetről is.

A játékmágnás, a Valve elnöke és társalapítója, Gabe Newell terjedelmesebb interjúban beszélt arról, hogy nemcsak saját cégének, de az egész gamint szektor jövőjét is el tudná képzelni Új-Zélandon. A szigetország példás járványkezelése nyomán, szerinte reális, hogy a Dota 2 The International versenyszériák és a CS:GO Major tornák is helyet kapjanak itt a jövőben.

Gabe Newell 2020 elején látogatta meg Új-Zélandot családjával és néhány barátjával, amikor beütött a COVID-19, ezért legésszerűbb döntésnek azt látták, ha nem hagyják el az országot. Ekkor tapasztalta meg a Valve elnöke, hogy milyen lehetőségek rejlenek az országban. 

"Fantasztikus környezet a játékfejlesztés számára, különösen a világjárvány közepette, amit nem titok, hogy Új-Zélandon kezeltek a legjobban. Megvan az infrastruktúra, a helyi tehetségek, szóval nincs semmilyen ok arra, hogy ne tervezzük ide a jövőt. Rengeteg kollégám is egyetért ezzel, de persze ez még hosszabb tervezést igényel, nem szeretnénk családokat szétszakítani egymástól."

A játékmágnás arról is beszélt, hogy simán el tudná képzelni, hogy a Dota 2 és a CS:GO versenyeiket itt rendezzék meg. Saját szavaival így fogalmazott:

"Reális lehetőségnek tűnik, és egyre reálisabb lesz."

Az interjúban felmerült, hogy mikor hallunk érdemben a Half-Life 3 és Portal 3-ról? Valamint egy rebesgetett új címről, a Citadelről is kérdezték.

"Eddig is sikeresen elkerültem, hogy ezekről kelljen beszélni és most sem fogok. Egyébként mi az a Citadel? Sosem hallottam még róla!

Newell továbbá megértően beszélt a Cyberpunk 2077 fejlesztőinek nehézségeiről. Szerinte a játéknak vannak zseniális elemei, így igazságtalan elítélni a készítőket. Természetesen belátta, hogy ebben a szakmában, ha jól dolgozol, akkor elismernek, ha pedig nem, akkor azt meg fogja bosszulni a tömeg. 

A Valve Index VR Headset készleteinek hiányáról csak annyit mondott, hogy jó pár alkatrészt Wuhanban gyártottak, így amikor leálltak a gyárak, ugyanazzal szembesültek, mint mindenki az egész világon, vagyis készlethiánnyal. Most pedig óriásvállalatokkal (Apple, Microsoft) kell versenyezni, hogy hozzájussanak a megfelelő nyersanyagokhoz, alkatrészekhez.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép: tvnz.co.nz

Kövess Minket!



Szerinted jó ötlet Új-Zélandra vinni a Dota 2 és CS:GO versenyeket?

  • 45 %
  • 55 %