Hardver: Kifejezetten bányászoknak készítenek RTX kártyákat

Hardver: Kifejezetten bányászoknak készítenek RTX kártyákat

Az olcsóbb kategóriákban hódítana a bányász kártyákkal a népszerű gyártó.

2020 végén piacra dobta az NVIDIA a legújabb RTX sorozatot, a 3060 Ti, 3070, 3080 és 3090-es videokártyákat. Az óriási érdeklődés miatt azonnal elkapkodták az első készleteket, azonban ez a trend azóta sem akart csillapodni. Amint megjelenik egy újabb adag alkatrész valamelyik kereskedőnél rögtön rárepülnek a gamerek/grafikusok/nepperek/bányászok. Az MSI szeretné kihasználni ezeket a körülményeket, ezért úgy döntöttek, hogy az RTX 3060 Ti-ból készítenek egy kifejezetten bányászok számára ideális verziót.

A választás érthető, mivel az RTX 3060 Ti chipsetje már alkalmas ahhoz, hogy értékelhető eredményeket szállítson bányászat közben. Nem hátrány emellett az sem, hogy ez a kártya jelentősen megfizethetőbb, mint az RTX 3070/3080/3090-es változatok, amelyek bár teljesítményben jobbak, egyszerűen nem mindenki engedheti meg magának, hogy 300-700 000 forintot kiadjon egyetlen videokártyáért. 

Nem ez lenne az első alkalom, hogy bányászat céljából dobnak piacra hardvereket. Ezeknek a garanciás feltételei kedvezőtlenebbek, kevesebb extrával rendelkeznek (RGB, ventilátor megállító technológia stb.), cserében jelentősen kedvezőbb áron lehet beszerezni őket. Játékra ezekkel a tulajdonságokkal nem ajánlottak, de ha szeretnétek belevágni a kriptovaluta bizniszbe, akkor érdemes fél szemmel követni az MSI RTX 3060 Ti MINER széria megjelenését, valamint az ezekkel a speciális kártyákkal mért tesztértékeket. Addig is nincs más hátra, mint reménykedni, hogy előbb-utóbb sikerül majd a termelékenységet olyan szintre emelni, ami már kedvez a tömegeknek, akik csak egy új, nem brutálisan túlárazott videokártyát szeretnének a kezükben tartani.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te bányásztál már valaha a PC-ddel?