A TrollFoci-Hálószaggató állt a bajnokavatás útjába az utolsó előtti játéknapon

A TrollFoci-Hálószaggató állt a bajnokavatás útjába az utolsó előtti játéknapon

Egyetlen győzelemre volt szüksége az MTK-nak, hogy az utolsó előtti játéknapon bajnok lehessen, de jött a TrollFoci-Hálószaggató.

A K&H MNEB HPCL 10. játéknapjának összefoglalója:

Future Gaming vs Nutri8 eSport

A tabella kieső szegmensében tartózkodó két együttes egy ki-ki párharcot játszott egymás ellen, viszont a végeredmények alakulását illetően egyikük sem lehet igazán boldog. Az egyik meccsen a Future Gaming bizonyult jobbnak egyetlen szerzett találattal, miközben a visszavágót két góllal nyerte a Nutri8. Ezzel viszont továbbra a két utolsó helyén helyezkednek el, és valami nagyon nagy szerencse is kellene ahoz, hogy valamelyikük elkerülje a kiesést vagy az osztályozót.

Veszprém Futsal eSport vs ZTE FC eSport

A veszprémieknek nagyon kellett volna a 6 pont, így maradhattak volna igazán versenybe a bajnoki címet illetően. A ZTE viszont egy nagyon összeszedett és magabiztos társulat arcát mutatta. Az első meccsen Rózsa tört be jobb oldalról az alapvonalnál a veszprémi tizenhatoson belülre, amikor is Kellner keményebben lépett oda a kelleténél, így a játékvezető büntetőt ítélt. A sértett magabiztosan értékesítette azt. A Veszprémi csapat igyekeztek egy fokkal magasabb fokozatra kapcsolni, de nem igazán sikerült, ráadásul a 92. percben Rózsának volt még egy ziccere, mikor 30 méteren keresztül vihette egyedül a kapura a labdát, de Németh remek érzékkel vetődött elé és csente el tőle. A második felvonásban Binder az 54. percben két embert csapott be szenzációsan és kilőtte a hosszút, a ZTE ismét vezetett. A 84. percben aztán a kegyelemdöfést Rózsa csele jelentette, aki így az ötös sarkáig jutott és onnan bepasszolta a védőit lerázó Garabának, bár az első lövést Németh még bravúrral hárította, a kipattanót a támadó a hálóba juttatta. Ezzel a kettős sikerrel a ZTE feljött a negyedik helyre, míg a Veszprém az utolsó játéknapot figyelembe véve 5 pontos lemaradásban van a listavezetőtől.

HELL Honvéd vs Genesis Gaming

Az első mérkőzésen olyan sok minden nem történt, és a valódi izgalmakra egészen a 88. percig kellett várni. Előbb Scholtz kapott sárga lapot belépője után, majd az emiatt megítélt büntetőt a Honvédből Kurucz végezte el, ezzel meg is nyerték az első találkozót. A visszavágó viszont csattanós válasz volt a játékvezető ítéletére, hiszen a Honvéd mindössze egyetlen kapuralövéssel vette magát észre, mialatt a Genesis kétszer is betalált. Itt is az utolsó pillanatok pörögtek fel, előbb a 89. percben Stelcz lőtt 15 méterről két védő között gólt, majd egy perccel rá a tizenhatos bal oldaláról gurították vissza Vekasinak a labdát, aki kegyetlenül bombázott a hálóba.

MTK Budapest vs TrollFoci-Hálószaggató eSport

Az MTK-nak két győzelem kellett, és akár már ezen az estén bajnoki címet ünnepelhettek volna a többi eredmény tudatában. A TrollFoci-Hálószaggató viszont a nevéhez és tudásához mérten tökéletes ellenfélnek bizonyult. Az odavágót ennek rendje és módja szerint az MTK két gyors góljával megnyerte, ebből a második a 22. percben született, Batik 18 méterről parádésan tekert a jobb felsőbe. A visszavágó viszont már teljesen másként alakult. A 16. percben Humenszky kapott ugyanis egy remek átadást, majd a tizenhatosra befordulva meglepő módon azonnal tüzelt és szinte kiszaggatta a hálót, Bíró nem védhette a bal oldalra tartó löketet. A mezőnyben ennek ellenére viszonylag kiegyenlített volt a játék, bár a TrollFoci egy fokkal jobban játszott és többször lépett át a félpályán. Ennek eredménye az lett, hogy az 59. percben Galambos adott egy pokolian szép átadást a bal oldalon felfutó Kerekesnek, aki ezzel a védők mögé került és az átvétel után rögtön Humenszky elé tálalt, a gól pedig nem maradt el. A 84. percben kapott egy büntetőt viszont az MTK, melyet Batik értékesített, és ez lendületet is adott a kék-fehéreknek, de idejük már nem maradt, hogy változtassan a végeredményre, így az első meccses 2:0 után 2:1-re kikaptak. A bajnokavatás elmaradt, de az 5 pontos előnyük a Honvéd és a Veszprém előtt több, mint kecsegtető az utolsó játéknapra nézve.

PTE PEAC vs Vasas SC Sportbusz

Hasonló erőt képvisel a két együttes, de mindkét együttes számára égetően szükséges volt a minél több pont begyűjtése. Az első meccs viszont egy óriási kapushivábal indult, a hazaadott labdát ugyanis a hálóőr az ellenfélhez passzolta, akiről igy előbb a kapufára pattant a labda, de aztán a hálóba kötött ki. Aztán egy büntető révén növelte az előnyét a Vasas, amire pár perccel később ugyani egy válasz érkezett, végül a 89. percben eldőlt a 3 pont sorsa, miután egy kiugratás után a ziccert gólra váltotta a vendég együttes. A visszavágó pikantériája, hogy a PEAC jól körbelőtte a Vasas kapuját, de 6 kaput eltaláló lövésükből egyet sem tudtal gólra váltani, miközben a másik oldalon Peti a 89. percben egy szolót góllal fejezett be, ezzel 1:0-ás sikerhez segítve csapatát.

DVSC Esport vs Puskás Akadémia eSport

A forduló egyik kiemelt párosításának első felvonásában nem született döntés, elosztották a pontokat a felek. A második félidőben a hajrához közeledve indult meg egy kicsit az élet, ekkor Mónus a jobb oldalról tekert a tizenhatoson belül a hosszúra, és Örs az átvételével csapta be védőjét, az ötös sarkáról pedig már nem okozott neki gondot a gólszerzés. Az öröm azonban nem lehetett felhőtlen, mivel a Puskás a 88. percben egyenlíteni tudott. Egy baloldali bedobást használtak ki a vendégek, hogy nincs les, a labdát így Bühner befejelte középre, az ott érkező Bali pedig ballal, védhetetlenül a kapuba suhintott. A második találkozón aztán egy kicsit hamarabb felpörögtek a játékosok. Bühner a 20. percben a tizenhatos balszélén egy pazar átadás után hidegvérrel csinált meg egy cselt, ami után nem passzolt, hanem váratlanul bevágta a rövidre. Hiába volt a vezetés a Puskásnak, a DVSC erőre kapott, és a 33. percben egy kapuskirúgást követően Fercsik óriási bólintása után egészen a kapu torkáig száguldottak, az ellenfél tehetlenül nézte az egyenlítő találat megszületését. Az igazi csattanó viszont a második félidő hajrájában történt, előbb a DVSC-ből Örs talált be újra a 79. percben és ezzel összejött a fordítás, majd a 88. percben egy szimpla jobb oldalról érkező passzt fülelt le a védőjük, de Bühner hatalmas iramban érkezett és lelopta a lábáról a labdát, és még volt ideje a kapust is becsapnia, ezzel kiegyenlített és a végeredményt is kialakította.

Ezzel eldőlt, hogy az MTK-nak 5 pontos előnnyel várja az utolsó fordult a Honvéd és a Veszprém előtt, illetve kialakult a kieső zóna is, hiszen a PEAC és a Vasas is 14-14 ponttal áll a 9. és a 10. helyen, miközben behozhatatlan előnnyel vezet előttük a Puskás Akadémia. Az utolsó fordulót január 31-én, vasárnap este 8 órakor rendezik, melyet élőben lehet majd követni az Esport1 Facebook és Youtube oldalán.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!