Védő fejesgólja döntött, először lett bajnok az MTK a K&H MNEB HPCL-en

Védő fejesgólja döntött, először lett bajnok az MTK a K&H MNEB HPCL-en

Az utolsó játélnapon elég volt egy győzelem a kék-fehéreknek az arany éremhez, és ezt az egyik védőjüknek, Fehér Bálintnak köszönhetően végül összehozták.

Nagyon jó előjelekkel várta az MTK Budapest a K&H MNEB HPCL FIFA 21 téli szezonjának utolsó, 11. játéknapját, hiszen az előző hétvégén botló üldözői miatt 5 pontos előnnyel vághatott neki a Puskás Akadémia elleni összecsapásnak. Abban az esetben, ha a két mérkőzés alatt mindössze 1, esetleg 0 pontot gyűjtöttek volna, akkor a Honvéd és a Veszprém kettős győzelme azt is jelenthette volna, hogy elveszítik a bajnoki elsőséget a kék fehérek, de ez végül nem így történt, méghozzá egy védőnek köszönhetően.

Mindkét fél igyekezett veszélyeztetni, de leginkább a mezőnyben csatázott nagyott az MTK és a Puskás. Aztán a 45. percben egy jobb oldali támadás szöglettel ért véget, melyet Kiss végzett el, gyönyörűen tekert a hosszú sarokra, ahol Fehér ugrott fel a legmagasabbra, és egy piszok erős bólintással a kapusnak sem hagyott esélyt, a hálóba fejelte a labdát. Mint kiderült ez volt az egyetlen találat az első mérkőzésen, de ez a 3 pont mindennél többet ért a fővárosiaknak.

A visszavágón aztán az MTK játékosai már csak fél gőzzel futottak ki a gyepre, viszont a Puskás újfent nagy elánnal futballozott, aminek meg is lett az eredménye. Előbb Temesvári lőtt gólt az ötös sarkánál egy lecsorgó labdát követően, majd a második félidő elején Okolicsányit ugratták ki remekül, aki szintén az ötös sarkáról bombázott a hosszúba. Erre válaszolul azért az MTK és rákapcsolt, Hajdúnak volt is hatalmas ziccere, miután lefülelt egy bedobást az ellenfél térfelén, de ekkor még Feketics hatalmasat védett. Néhány pillanattal később, pontosabban a 61. percben, egy labdaszerzésből Nyári 60 méteres átadása jutott el két védő között Hajdú elé, aki így simán begyalogolt a tizenhatoson belülre és egy higgadt csel után a kapuba lőtte Feketics mellett a labdát. A szépítés összejött, de mivel további gólok már nem estek, így kialakult a végeredmény. A Puskás győzelemmel búcsúzott, az MTK pedig már korábban elhódította a bajnoki címet, így nekik nem számított a visszavágó. A kék-fehérek készülhetnek a Kupa döntőre.

További eredmények:

A Honvéd és a Veszprém is ugyanúgy egyszer-egyszer botlott, így a sorrend nem változott a két együttes között, a virtuális ezüstérmet az előbb, míg a bronzot az utóbbi csapat kapta meg. A Genesis a dupla sikerének köszönhetően végül beelőzte a ZTE együttesét, miután a zalaegerszegiek csak 1 pontot raboltak a Honvédtől, így a GG indulhat majd a nemzetközi kupákban is. A Vasas a DVSC felett aratott nagyon fontos győzelmével elkerülte az osztályozót is, miközben a PTE PEAC a hét végén a bentmaradésért játszik majd. A Nutri8 és a Future Gaming pedig búcsúzik az első osztálytól. Ugyan a táblázatba még nem került be a TrollFoci-Hálószaggató és a Future Gaming mérkőzésének eredménye, de az egyik meccs 0:0 lett biztosan, így az esetleges helycseréknek már nincs igazán jelentősége:

Folytatás a hétvégén az osztályozó mérkőzésekkel, további részletek hamarosan.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!