FIFA 21 kutatás: a játékosok 56%-a értelmesebben kommunikál a hozzátartozóival

FIFA 21 kutatás: a játékosok 56%-a értelmesebben kommunikál a hozzátartozóival

Kimutatták, hogy a FIFA 21-el játszó emberek 56%-a, általában jelentőségteljesebb és mélyebb beszélgetést folytat a folytat családjával és barátaival.

Az EA Sports által készített FIFA 21 októberi megjelenése óta több érdekes kutatás is rávilágított arra, hogy a virtuális sportjáték nagy hatással lehet a játékosokra és a körülöttük élőkre. Felmérések szerint a FIFA 21-et játszó játékosok mintegy 56%-a úgy tűnik, hogy értelmesebb, mélyebb és jelentőségteljesebb beszélgetést folytat a családjával és barátaival. A tanulmányokból azonban az is kiderült, hogy a játékosok 33%-a elismerte: a játékban elszenvedett vereségek simán tönkreteszik az adott napjukat.

Míg a "csak játék" kifejezés lazább jelentéssel bír bizonyos sportok gyakorlása esetében, úgy tűnik, sokkal nagyobb jelentőséggel bír a FIFA 21 játékosok köreiben. Bár a FIFA sorozat népszerűsége tagadhatatlan, a Censuwide nemrégiben végzett felmérése feltárta, hogyan vált a játék a legtöbb fiatal életének szerves részévé az Egyesült Királyságban, és ezáltal alighanem a világban is, bár eltérések régiónként biztosan vannak.

Alig néhány héttel a FIFA 21 2020 októberi megjelenése után a Censuwide több, mint 10 ezer olyan brit fiatal felnőttet kérdezett ki, akik hetente többször is játszanak a játékkal. Az eredmények kissé meglepő eredménnyel szolgáltak, ugyanis kiderült, hogy a játék nem csak arra szolgál, hogy az emberek kieresszék a gőzt. Valójában a FIFA-t is felsorolták a mentális egészségi problémák kezelésének egyik gyógymódjaként, mivel állítólag csökkenti a játékosok stresszét és szorongását.

A tanulmányokból még arra is fény derült, hogy a FIFA 21 játékosainak 56%-a mélyebb, jelentőségteljesebb és értelmesebb beszélgetést folytat közeli hozzátartozóival és barátjaival. A felmérésben kiemelték, hogy a párbeszédek kulcsfontosságú témái közé tartozik ilyenkor a családi élet (32%), párkapcsolati tanácsok (24%) és a mentális egészség (20%). A brit fiatalok 71%-a pedig azt állította, hogy a FIFA 21 a leggyakoribb módszer a barátaikkal való társalgásra és beszélgetések folytatására.

A FIFA játék az Egyesült Királyságban nem kicsit múlta felül az olyan hagyományos szocializációra alkalmas helyeket, mint a kocsmába járást (23%) vagy a parkban lógást a barátokkal barátaival (22%). Ugyanakkor a játékosok 33%-a elismerte, hogy az elvesztett meccsek után az egész napjuk rossz lesz.

Rátok hogyan hat a játék?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!