Egy-egy gól döntött a K&H MNEB HPCL osztályozóin és a Kupa döntőn

Egy-egy gól döntött a K&H MNEB HPCL osztályozóin és a Kupa döntőn

A tét nem volt kisebb, mint a feljutás, illetve a kiesés. Ennél szorosabb pedig aligha lehetett volna a három találkozó.

A K&H MNEB HPCL negyedik szezonjának végén a szokásos kérdésekre keresték a választ az érintett csapatok: kik azok akik bent maradnak, illetve kiesnek az adott osztályból?

A harmadosztályból a Cobra 11-nek volt lehetősége megvívnia a B ligában 10. helyet szerző HUN Ultras ellen, míg az első osztályért a PTE PEAC a DVSC Esports Academy együttesével játszott egy oda-visszavágót, ahol természetesen az idegenbeli gól számított.

Cobra 11 1:1 HUN Ultras
HUN Ultras 1:0 Cobra 11

Az első mérkőzésen a kobrák jobban kezdtek, igyekeztek magukhoz ragadni a kezdeményezést. Ez olyannyira sikerült, hogy hétszer is kapura tűzték a labdát, melyből négy el is találta azt, de gól nem született, míg ellenfelük még csak meg se tudta próbálni azt. Ennek meg is lett a gyümölcse, hiszen a 21. percben a játékvezető nagyszerűen döntött egy előnyszabályt illetően, ugyanis a passzból egy jobb szélről középre passzolt labdát sikerült kapásból a hálóba juttatnia Vámosnak. A második félidőben aztán pont annyira javultak fel az ultrák, hogy a 65. percben egy akció közben a védőről levágódó labdát Molnár bombázta be, ezzel egyenlíteni tudtak. Az utolsó öt percben még volt egy hatalmas felső kapufájuk, miközben a hosszabbításban a kobrák is kétszer megszerezhették volna a győztes gólt, azonban az eredmény nem változott. A visszavágón aztán a 80. percben született döntés, egy jobb oldali szögletet követően a rövidsaroknál teljesen tisztán fejelhetett Bondar, és bár az első próbálkozását a kapus hárította, a védekező csapat számára szerencsétlenül pattogott a labda, így az visszakerült a támadó elé, akinek már nem volt nehéz dolga a rövidre beküldenie a mindent eldöntő találatot. A HUN Ultras a másod, míg a Cobra 11 a harmadosztályban marad.

PTE PEAC 2:0 DVSC Esport Academy
DVSC Esport Academy 1:0 PTE PEAC

Az első osztályért folyó küzdelem szintén szoros eredményt hozott. A PTE viszont nem bízta a véletlenre a dolgot, és a Leikauf testvérek vezetésével végül biztosították a helyüket a legjobbak között. Már a 3. percben vezetéshez jutottak, hiszen Leikauf Tibor az ötösnél egy jobbról érkező ívelésre teljesen üresen érkezett, és egy látványos sarkazással juttatta előnyhöz együttesét. A megnyugtató előny a hajrá előtt jött össze, egy csúsztatott fejesnél a DVSC Academy védelme nagyon rosszul lépett ki, ezáltal 2 fehérmezes támadó startolhatott gond nélkül a kapujukra. Pekár passzolta le a labdát Leikauf Norbertnek a játékszert, aki könnyedén lőtte azt el a kapus mellett, 2:0. A visszavágón aztán a teljes mértékben uralta a meccset a DVSC Academy és több ízben be is szorították a kapuja elé az ellenfelüket, ráadásul egy korai Szendi góllal visszahozták a reményüket is, de a rutin a másik oldalon tett jó szolgálatot. Bár végig kiélezett és izgalmas volt a párharc a PEAC bent maradt az első osztályban.

MTK Budapest Esport 1:0 Hajdúnánás FK Goolasso

A harmadosztály második helyén végző együttes meglepetésre készült a friss első osztályú bajnok ellen, ami némileg sikerült is. Az egy meccses Magyar Kupa fináléjában ugyanis megdolgoztatták azért a kék-fehéreket. Mezőnyben hatalmas csata dúlt a felek között, taktikailag nagyon rendben voltak, hiszen alig-alig sikerült feltörniük egymás védelmét. Az egyetlen áttörés viszont még az első félidőben összejött, méghozzá pontrúgásból. Az MTK bal oldalról végezhetett el szögletet, amit a hosszú oldalról sikerült befejelni középről, és ott a flipperes pattogás végén Kovácsnak sikerült lábujjheggyel bepöccintenie a labdát a hálóval. Ezzel a szezon végén az MTK duplázni tudott, és ez a második alkalom, hogy egy csapatnak sikerült a K&H MNEB HPCL bajnokságát és a Kupáját is egy kiírásban behúznia.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!