Stepover nerf után itt az új meta: ezzel a csellel játszi könnyedség a gólszerzés

Stepover nerf után itt az új meta: ezzel a csellel játszi könnyedség a gólszerzés

Miután az EA Sports a legutóbbi frissítések révén nerfelte a stepover-t a FIFA 21-ben, a játékosok kénytelenek voltak kitalálni egy új és hatékony mozdulatot.

Egészen mostanáig a stepover volt a FIFA 21 játékosok kedvence, hiszen a Weekend Leagueben és a FUT Champions meccsein egy erőteljes taktikának bizonyult a gólszerzést illetően. Viszont az év elején érkező patchben az EA Sports gyengítette ezt, ezért már nem lehet olyan könnyen és egyszerűen előrukkolni vele. Azonban ezek az ügyességi mozdulatsorok mindig is a meta részét képezték, így hát csak idő kérdése volt, mikor rukkolnak elő valami újdonsággal a rajongók. Nem is kellett sokat várni erre, mert úgy tűnik van egy új fajta csel, ami eléggé működőképesnek bizonyul a tizenhatos környékén. Ez nem más, mint a régi jó Directional Nutmeg manőver, és jelenleg úgy tűnik, hogy a Mesterséges Intelligencia által vezérelt védők nem tudják normálisan lereagálni.

A Directional Nutmeg az R1 / RB és az L1 / LB nyomva tartásával idézhető elő, miközben a jobb joystickon adhatjuk meg a kívánt irányt.

Redditre kerül fel egyre több poszt és videó, ahol a felhasználók ezzel a módszerrel "verik át" a FIFA 21 MI által irányított védőit, és így hihetetlenül könnyű gólokat szereznek.

First time nutmegs are best way to score post patch now from r/FIFA

"Mindkét csatáromat Target Man-re állítottam. Bejátszom nekik a labdát egy driven ground passal, és az első érintésből közvetlenül a CB-re húzom rá a Nutmeg cselt. Az esetek 99% -ában, mintha glitchelen a játék, és az MI védő mondhatni lefagy, ezért nem reagálnak." - magyarázta el egy felhasználó.

A videóból valóban úgy látszik, az MI középhátvédek nem tudják normálisan lereagálni a szituációt, így a védekező játékos gyakorlatilag mattolva van, és szinte ilyenkor már semmit sem tehet a gólok elkerülése érdekében.

Ismerve a FIFA-t, ez egy ideig nagyon jó megoldás lehet sok találat szerzésére, és az is elképzelhető, hogy ez lesz az új meta, de nem csodálkoznánk azon sem, ha nerfelnék. Bár az EA fejlesztőire gondolva simán benne maradhat a játékba, és majd csak a FIFA 22 kapcsán módosítanak rajta.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!