200 ezer dolláros összdíjazással jön az egyik első szezonális Wild Rift verseny

200 ezer dolláros összdíjazással jön az egyik első szezonális Wild Rift verseny

A Fülöp-szigeteken kezdi a Riot Games a Wild Rift e-sport éra kiépítését.

2019-ben és 2020-ban a Riot Games drasztikusan növelte az elérhető játékainak számát, hiszen most már több platformon, több műfajban is átélhetik a játékosok Runeterra kalandjait, illetve egy új univerzumot is teremtettek a VALORANT számára. 2021-ben a Riot Games fő célja, hogy az új játékok e-sport szcénáját egy következő szintre vigye. A legnagyobb hangsúlyt egyelőre a VALORANT kapja, mely a teljes éven átívelő, összefüggő versenysorozatával szinte minden hónapra tartogat valami különlegeset a játékosoknak, de a TFT és a Wild Rift sem panaszkodhat.

A Teamfight Tactics Fates Championship világbajnokságára a selejtezők már elindultak, a Wild Rift pedig hamarosan megkapja az egyik első kiemelt, nyílt nevezéses tornáját a Fülöp-szigeteken, és több mint 200 ezer dollárt osztanak szét rajta. Az esemény két szezonból fog állni, egyenként 104-104 ezer dollár (5-5 millió fülöp-szigeteki peso) talál gazdára, az elosztás pedig elég egyedi megoldást kapott.

A csapatok a csoportkörökben és a rájátszásban is pontokat gyűjtenek, majd ezekből a pontokból jön össze, hogy mennyi pénzt is vihetnek haza. Egy pont egy fülöp-szigeteki pesot ér.

A bajnokság versenynaptára a következőképpen fest:

  • Nyári szakasz
    • Április: nyílt selejtezők
    • Május: csoportkör
    • Június: rájátszás
  • Őszi szakasz
    • Július: nyílt selejtezők
    • Augusztus: csoportkörök
    • Szeptember: rájátszás és szuperkupa

A két szezont megelőzően a szervezők tartanak egy bemelegítő Icon Series eseményt is, mely meghíváson alapul majd, illetve Vietnam, Malajzia, Tajvan, Thaiföld, Indonézia és Szingapúr is megkapja a saját Icon Series eseményét.

A Wild Rift e-sport tehát éledezik, a kérdés már csak az, hogy mikor tör be Európába is...

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!