250 ezer dollárt osztanak szét a következő Teamfight Tactics világbajnokságon

Két tucat játékossal a fedélzeten hamarosan indul a történelem második Teamfight Tactics világbajnoksága.

A Riot Games alaposan belehúzott az elmúlt esztendőben, ugyanis útjára indították a taktikai FPS-üket, a VALORANTOT, összerakták a League of Legends mobilos változatát, a Wild Riftet, valamint folyamatosan fejlesztették a kártyajátékukat, a Legends of Runeterrát és az auto-chess alapjaira épülő stratégiai játékukat, a Teamfight Tacticst. Utóbbiban hamarosan megrendezik a második világbajnokságot, ahol 250 000 dollárt osztanak szét a legnagyobb hadvezérek között.

A játék, ahol nem te harcolsz

A Teamfight Tactics egy 8 játékos küzdelmét felölelő stratégiai játék, gyakran fantasy sakknak is nevezik. A mérkőzés során a játékosoknak az elérhető karakterek és tárgyak kombinációiból kell egy táblára lehelyezniük a legjobb csapatot, hogy legyőzhessék ellenfeleiket. Minden játékos egyénileg küzd a mérkőzésen, és az nyeri meg a találkozót, aki utolsóként marad életben. 2019-es megjelenése óta már 80 millióan próbálták ki, a Riot Games pedig folyamatosan építi a játék e-sport világát is.

2021. április 7-e és 9-e között kerül megrendezésre a Teamfight Tactics Fates Championship, melyre Európa Törökországgal és a Független Államok Közösségével közösen 6 játékost delegálhat, így akár magyar résztvevő is lehet. Az európai selejtezők versenyidőszaka már zajlik, a résztvevőknek pedig összesen 4 hét áll rendelkezésükre, hogy pontokat gyűjtve a legjobbak közé emelkedjenek, és kvalifikálják magukat a márciusban induló “Végső fázisba”, ahol végül 64 játékosból kerül ki a világbajnokságra kijutó 6 személy kiléte. A kvalifikációhoz továbbra is lehet csatlakozni, külön nevezést nem igényel a verseny, ugyanis a játék beépített ranglétráját használják, így voltaképp mindenki, aki játszik, automatikusan részt vesz rajta.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!