FIFA 21: Legrosszabb értékelés, mégis rekordbevételt termel

FIFA 21: Legrosszabb értékelés, mégis rekordbevételt termel

Harmadik éve termel egymilliárd felett a széria, pedig a játékosok véleménye minden eddiginél negatívabb.

Egyre többen panaszkodnak a játékkal kapcsolatban vagy szimplán csak csalódnak az EA Sports FIFA sorozatában, az Ultimate Team játékmódja azonban továbbra is irdatlan összeget termel a kiadónak. Pénzügyi jelentéseik szerint az EA rekordbevételt jelentett be a 2020-as évben, és bizony a FUT volt a felelős a bevételeik nagy részéért. Mindeközben Metacriticen a felhasználók szerint a Next Level kiadás 2.0-ás értékkel bír, mialatt az Xbox One 1.0, a PS4-es verzió pedig 0.8 pontot kapott. Soha ilyen rossz fogadtatása nem volt a sorozat egyik epizódjának sem.

Ennek ellenére, az EA az összes sportfranchise címéből, beleértve a FIFA-t és a Madden-et is, összesen 1,49 milliárd dollárt termelt az Ultimate Team játékmódnak hála, ez pedig 120 millió dolláros növekedést jelent a 2019-es összesített 1,37 milliárd dolláros bevételhez képest. Ez zsinórban a harmadik pénzügyi esztendő, amelynek során az EA több mint egymilliárd dolláros bevételt gyűjtött az UT-ból. Összességében az EA bevételei meghaladják az 5,5 milliárd dollárt, és ebből 2,7 milliárd dollár köszönhető annak, hogy a rajongók a játékon belüli tartalomra vagy élő szolgáltatásokra költöttek pénzt. A cég fennállása óta pénzügyi téren ez volt minden idők lejobb negyedéve.

Ráadásul az EA becslései szerint az élő szolgáltatások, amelyek már eddig is rekordokat döntöttek, a bevételeik majdnem 72%-át teszi már ki. Ennek eredményeként már átlépték a napi 6 millió aktív játékost is, és ez a szám csak növekszik.

"Újabb erős negyedévet zártunk, amelyet elsődlegesen az olyan élő szolgáltatásoknak köszönhetünk, mint az Ultimate Team vagy az Apex Legends." - mondta el Blake Jorgensen, az EA pénzügyi igazgatója.

A COVID-19 járvány kétségkívül anyagilag is megsegítette az EA-t. Tavaly májusban arról számoltak be, hogy a FIFA megdöbbentő 186.215.940 fontot generált 66 nap alatt, miután az Egyesült Királyságban március 23-án meghirdették a karantén állapotot. Ez a szám pedig azóta csak még durvábban megnövekedett. Pedig a játékosok nagy része átkozza a játékot és folyamatosan szidja a kiadót, de úgy tűnik mégsem gondolják komolyan és a játékélmény erősebb a véleményüknél, vagy még mindig ők a kisebbség, a közösség nagyrésze pedig imádja a futball játékot és nem rest költeni is rá.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!