Megfenyegette a valódi labdarúgót, ezért egy életre eltiltották a FIFA játékoktól

Nem elég, hogy felcseszte magát a játékon, de idegességében még jó nagy hülyeséget is csinált egy 18 éves FIFA játékos.

Történt ugyanis, hogy egy Patrick O'Brien nevezetű fiatalember, aki 18 esztendősen, társaihoz hasonlóan gondolt egyet és egy szép délutánon leült FIFA-zni. A csapatába akkor belepakolta az Arsenal korábbi legendáját, Ian Wrightot is. Hogy ez miért érdekes? Mindössze azért, mert az egyik mérkőzésen kikapott, és annyira feldühödött, hogy mérgében a brit labdarúgót hibáztatta a vereségért. 2020 májusában a dühöngő srác rasszista, megalázó és fenyegető üzenetekkel bombázta Wrightot a közösségi felületein. Természetesen az akciójából bírósági ügy lett, amelynek mostanra született ítélete, és ennek az egyik végkifejlete az lett, hogy az EA egy életre eltiltotta O'Brient a FIFA-sorozattól.

Ezt nem hagyta szó nélkül maga a visszavonult labdarúgó sem, Ian Wright ugyanis csalódott hangnemben fűzte hozzá gondolatait az esethez. Nem szeretett volna ő bosszút állni vagy rosszat a fiúnak, de nagyon ijesztőnek találja, hogy egyszerűen nem igazán vannak következményei az ilyesfajta mocskolódásnak. Nem csak durván rasszista megnyilvánulásai voltak a játékosnak, hanem életveszélyesen is megfenyegette őt. Az eltiltás mellett egyébként 500 euró kifizetésére kötelezték az Ír Rasszizmus Elleni Hálózat részére, mindezt pedig azzal az indokkal, hogy egyszerűen csak dühös volt, megbánta tettét és amúgy sem gondolta komolyan, ráadásul korábban soha nem volt dolga a rendőrséggel.

A sztori végül azzal fejeződött be, hogy Wrighthoz eljutott egy O'Brien által írt bocsánatkérő levél is, és meg is bocsájtott neki. Wright egyébként megosztotta azt is, hogy nagy bánatára minden évben szembesül még mindig a rasszizmussal, továbbá köszönetét fejezte ki az EA szakemberei felé is, akik nyilatkozatukban megvédték őt és leszögezték, hogy ahogyan eddig is, úgy ez után is elkötelezettek lesznek a rasszizmus elleni küzdelemben.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!