A LoL korábbi vezető producere saját fejlesztőstúdiót alapított más veteránokkal közösen

A LoL korábbi vezető producere saját fejlesztőstúdiót alapított más veteránokkal közösen

Többen is csatlakoztak hozzá a Riottól, de korábbi Valve és Bungie fejlesztők is érkeztek a csapatba.

A videójáték-piac folyamatos fejlődésével egyre többször figyelhetjük meg, hogy a nagy stúdiókból kiváló fejlesztők saját üzletbe vágnak, új stúdiót alapítanak. Ez különösen akkor érdekes a játékosok számára, amikor egy csapat olyan emberekből tevődik ki, akik kiemelt részt vállaltak egy-egy sikeres cím elkészítésében, fenntartásában.

Most Theorycraft Games néven több korábbi Riot fejlesztő, illetve Valve és Bungie dolgozók álltak össze, hogy valami újat mutassanak a piacnak.

A hat személy között ott van Joe "NEW001" Tung is, aki első sorban a LoL játékosoknak lehet ismerős, ugyanis vezető producerként sokáig felügyelte a világ leghíresebb MOBA-jának a fejlesztését, rendszeresen feltűnt a fejlesztői videókban is, most CEO-ként folytatja tovább.

Ami a cég várható játékait illeti, első sorban PvP vonalon szeretnének mozogni, így szinte nem is kérdés, hogy az első játékuk ebben a műfajban fog születni. Tőkéjük is lesz rá minden bizonnyal, ugyanis a befektetőktől a Series A-nak nevezett első fázisban 37,5 millió dollárt sikerült begyűjteniük.

Kíváncsian várjuk, hogy mi minden hagyja majd el a Theorycraft Games műhelyét, ilyen veterán fejlesztőktől mindenképp valami különlegeset vár a piac.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!