Hardver: Máris feltörhették a bányászok az RTX 3060-as videokártyákat

Hardver: Máris feltörhették a bányászok az RTX 3060-as videokártyákat

Mindössze két héttel a piacra dobás után máris keringenek az interneten a képek, amelyek a crackelt RTX 3060-as videokártyák bányászási teljesítményét mutatják.

Az NVIDIA azzal a szlogennel dobta a piacra az RTX 3060-as videokártyákat, hogy ezek tényleg csak a gamereknek készültek, mivel "meghackelhetetlen" korlátozást fejlesztettek az Ethereum bányászok ellen. A kiszivárgott képek alapján mindössze tizennégy napnak kellett eltelnie, hogy kínai crackerek átjussanak az akadályokon, amelyeket az NVIDIA mérnökei emeltek.

Természetesen még nem jött valódi megerősítés hivatalos forrásból, ezért kénytelenek beérni a gamerek és bányászok azzal a képpel, ami felkerült a Twitterre.

Ezen az látható, hogy nyolc darab RTX 3060-as kártyával bányásznak összesen 363 MH/s hash rate-tel. Ez 45 MH/s-t jelent kártyánként, ami utal arra, hogy ezek nem azok az alkatrészek, amelyeket az NVIDIA eredetileg legyártott. Egy másik tech oldal elmerült a vietnámi Facebook csoportokban, hogy találjon egy olyan állítást, ami szerint az RTX 3060-asokkal az 50 MH/s sem elérhetetlen teljesítményt jelent. Ha ezek a szivárgások és pletykák igaznak bizonyulnak, akkor hamarosan eláraszthatják a cryptobányákat az RTX 3060-as videokártyákból álló rigek, mivel olcsóbban üzemeltethetőek, miközben a teljesítményük alig marad el az RTX 3060 Ti-tól és RTX 3070-től. A gamerek számára ez kifejezetten rossz hír, mivel továbbra is lehetetlen beszerezni a legújabb RTX kártyákat, ami mégis kapható, azért vagyonokat kérnek a forgalmazók.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked RTX videokártya van a gépedben?