Kártyát visszakapni egy ideig most biztosan nem lehet a FIFA 21-ben

Kártyát visszakapni egy ideig most biztosan nem lehet a FIFA 21-ben

Nagy port kavart és még kavar is mindig az EA Sportsnál a nemrégiben kialakult botrány. A galibát az indította el múlt héten, hogy egy felhasználó olyan ismeretek birtokába jutott, miszerint él és virul a fekete piac a játékon belül.

Azóta az EA már tájékoztatta a rajongókat és vizsgálatot indított az ügyben, plusz nem sokkal utána megosztott egy frissített információt is a FIFA közösséggel. Ebből az derült ki, hogy valóban volt néhány EA-fiók, amelyeket saját munkatársaik üzemeltettek és egyúttal nem megfelelően használtak, miután ezekről továbbították a jogosulatlan tételeket a vásárlóknak.

Az EA azt is elmondta, hogy a vizsgálat befejezését követően minden olyan alkalmazott ellen megteszik a szükséges intézkedéseket, akiről kiderül, hogy részt vett ebben a tevékenységben. Továbbá a tiltott az tranzakciókból származó itemeket azóta törölte, és minden olyan felhasználói fiókat, amelyik érintett az ügyben felfüggesztett.

Ezen felül az EA elmagyarázta mit is jelent a discretionary content granting fogalma. A diszkrecionális tartalom nagyjából azt jelenti, hogy a játékon belüli speciális itemeket közvetlenül egy adott játékos fiókjára továbbítják. Ilyen történt akkor is, ha a játékban előforduló hibák negatívan befolyásolták a játékosokat, esetleg bizonyos teszteket végeztek az új játékon belüli tartalmakat kapcsán, illetve a partnerek és saját alkalmazottaik is használtak ilyen módszert. Viszont ennek vége, mostantól egy ideig gyakorlatilag a zéró tolerancia lépett életbe a kiadónál, így véglegesen betiltja azokat a fiókokat, amelyekről megállapítás nyer, hogy aljas módon illegális tételeket szereztek, és határozatlan időre felfüggesztettük az összes discretionary content granting funkciót, tehát innentől kezdve szinte semmilyen kártyákkal kapcsolatos problémával nem foglalkoznak.

A további vizsgálatok még folynak, így érdemes figyelni továbbra is, hogy mi történik az EA háza táján.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!