LoL: Pentakill és dráma, így ért véget az LEC tavaszi alapszakasza

LoL: Pentakill és dráma, így ért véget az LEC tavaszi alapszakasza

Kiderült, hogy melyik hat csapat folytathatja a küzdelmeket az LEC 2021-es tavaszi rájátszásában.

Egy fantasztikus superweekkel zárult le az LEC 2021-es Spring Splitje, amelyen megszületett a szezon első, eddig utolsó pentakillje. A drámai végjátékban eldőlt, hogy pontosan ugyanaz a hat csapat folytathatja a kieséses szakaszban, amelyek tavaly nyáron összecsaptak a playoffban. Az alábbiakban a legfontosabb érdekességeket olvashatjátok a három záró meccsnapról.

Pentakillt szerzett az Astralis felső ösvényese

WhiteKnight Renektonja egy már tét nélküli mérkőzésen gyűjtött be zsinórban öt gyilkosságot nagyon rövid időn belül, ezzel a veterán topos beírta nevét a történelembe. Ő volt az egyetlen, aki képes volt pentakillt szerezni az LEC 2021-es tavaszi alapszakaszában.

A Fnatic csak az ötödik helyen jutott tovább

Kisebb meglepetésre a Fnatic egyetlen meccset sem nyert a hétvégén, aminek köszönhetően lecsúsztak a rájátszás alsó ágára. A továbbjutás nem forgott veszélyben, mivel a Team Vitality kiütötte a Misfits Gaminget a vasárnapi nyitómérkőzésen, de Upseték rajongóit ez nem vigasztalja.

További érdekességek az LEC alapszakaszának nyolcadik hetéből

  • Veretlenül zárt az Astralis és a Schalke 04, nyeretlen maradt a Fnatic és az SK Gaming
  • Az Excel képes volt legyőzni pénteken a G2-t, szombaton a Rogue-ot, de vasárnap a S04-rel nem bírtak
  • A G2 Esports vasárnapi győzelmével bebiztosította az első helyet az alapszakasz végén
  • A Team Vitality végül utolsó helyen zárt, mivel az Astralis egy hétvége alatt szerzett annyi győzelmet, mint előtte 15 meccsnapon
  • A Misfits óriási hajrába kezdett, megverték a MAD-et, majd az FNC-t, hogy a mindent eldöntő meccsen kikapjanak a ligautolsótól
  • A vasárnapi MAD vs AST mérkőzésen az Oroszlánok elcsúsztatták a játékosokat a szurdokban. A szerepcserék után Kaiser topozott, Armut dzsungelezett, Elyoya midezett, Humanoid ADC-zett és Carzzy supportolt. Nem jött be ez a taktika
  • A G2 szombati meccsén Veigar support és Rek'Sai jungle bukkant fel, mindkét hős először és utoljára szerepelt az alapszakaszban

A rájátszás március 26-án folytatódik, amikor este 18:00-kor a FNC és az SK csap össze az alsó ágon. Március 27-én 17:00-tól megütközik a G2 és a S04, március 28-án 17:00-tól a RGE és MAD meccse zárja a playoff első szakaszát. Minden meccset élőben követhettek magyar nyelven az Esport2tv Twitch csatornán, ahol Mystery Gift nyereményjáték is vár rátok.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te szereztél már Pentakillt rangsorolt meccsen?

League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.