Új rendszerrel érkezik, ami minden eddiginél jobban bünteti rasszizmust és a toxikus viselkedést

Új rendszerrel érkezik, ami minden eddiginél jobban bünteti rasszizmust és a toxikus viselkedést

Az Electronic Arts korábban ígeretett tett, hogy még nagyobb erőfeszítéseket tesz a FIFA-közösség rasszista tagjainak eltávolításáért, és létrehoztak egy új technológiákat, ami a következő hónapokban bekerül a FIFA 21-be.

A kiadót az Eurogamer kereste meg, miután az egyik kutatásuk szerint elég nagy problémát jelent a legnépszerűbb focis sorozat kapcsán a rasszizmus jelenléte. Éppen emiatt az EA szóvivője kihangsúlyozta, hogy a probléma megoldása érdekében megalkottak egy automatikus szűrőt a profán szöveg blokkolására. Továbbá a cég felismerte, hogy ennél még többet kell tenniük.

"Elkötelezettek vagyunk, hogy folyamatosan fejlesszük eszközeinket és mindig megoldást találjunk az új kihívások kezelésére, beleértve az intelligensebb nyomon követési és migrációs technológiákat, amelyek a következő hónapokban elérhetővé teszünk a játékba is."

Egyelőre nem közöltek további részleteket erről az új technológiáról. Az EA hozzátette, hogy a következő időszakban minden jelentést komolyan vesznek és rendszeresen intézkednek majd a nemkívánatos személyekkel szemben. A FIFA 21 októberi megjelenése óta a vállalat több, mint 9000 fiókot tiltott ki, és 25 000-nél is több figyelmeztetést vagy felfüggesztést osztott ki sértő és nem megfelelő tartalomról szóló jelentések alapján. Érdekesség, de a probléma középpontjában a FIFA Pro Clubs online multiplayer módja áll, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy megnevezzék saját klubjaikat és futballistáikat, amivel sokan visszaélték rasszista, homofób és egyéb módon az ellenfelek közül. Az Eurogamer jelentése szerint olyan screenshotokat is találtak - Pro Clubs állt a középpontban szintén -, amelyeken egyértelműen látni lehetett, hogy a csapatnevekkel gúnyolják az Angol Védelmi Ligát, egy szélsőjobboldali iszlamofób szervezetet, valamint a Black Lives Matter mozgalmat is. Emellett a játékosok a saját kitalált labdarúgóiknak ismert rasszisták, pedofilek és tömeggyilkosok neveit adták meg és azon játszottak.

A FIFA sorozat 3 éves kortól ajánlott az Egyesült Királyságban és Európában, illvetve mindenki számára ajánklott Észak-Amerikában, vagyis a gyermekek potenciálisan ki vannak téve ennek a felhasználók által létrehozott káros tartalomnak. Ez pedig a kiadó szerint is tarthatatlan, így a következő hónapokban ez ellen fognak fellépni sokkal keményebben.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!