LoL: Junglernek készült, a mides mágusok rémálma lett

LoL: Junglernek készült, a mides mágusok rémálma lett

Még mindig nem találja a helyét a Szurdokban a Letaszított Király.

A profi mezőnyben még nem tudta megmutatni, mire képes igazából, de a Solo Queue mérkőzéseken elég sűrűn felbukkan a játékosok kezében. Viego jelenleg felső ösvényen, középső ösvényen és dzsungelben használható karakter, azonban ennek a flexibilitásnak nem mindenki örül. A hőst a Riot Games a dzsungelbe szánta, aztán felröppentek hírek, hogy mégis mides lesz belőle. A végeredmény egy olyan karakter, amivel no-cost lehet spamelni a képességeket, akár más bőrébe bújva.

Viego, mint dzsungeles

A mérkőzések közel felében a jungle szerepkörbe pickelik maguknak az idézők, vagyis összességében még mindig ez a legnépszerűbb pozíciója. A szörnyek eltakarítása csak az első néhány szinten okozhat problémát, de a Q maxolás ezen segít. A rajtaütésekhez a köd erejét kell segítségül hívni, mivel az egyetlen hard cc-jével (kábítás) nem egyszerű célozni. Buildelés szempontjából egyszerű dolga van a játékosoknak, a Kraken Slayer mellett a Blade of the Ruined King, a Sterak's Gage és a Guardian Angel tehet jó szolgálatot.

Viego, mint szóló ösvényes

A győzelmi arányai jóval magasabbak miden és topon, ami annak köszönhető, hogy jó matchupból rengeteget találni. Mivel no-costosak a képességei, ezért előnyösebben lehet cserélni, valamint az ösvénytolás sem okoz problémát. Mivel a mágusoknak manára, a tankoknak a Bramble Vestre van szükség, hogy tartani tudják a lépést a Letaszított Királlyal, a korai szakaszban egyértelműek az erőviszonyok. A gyanútlan célpontokra hatos szinten full kombót lehet tolni, mivel a töltési idők alacsonyak, a burst sebzés viszont hatalmas.

Egyelőre a bugok miatt foghatja elsősorban a fejét a Riot, emiatt nem lesz játszható Viego az LEC rájátszásában. A Solo Queue kiegyensúlyozást egyelőre most félretették, mivel nem egyszerű a karakterből kihozni a maximumot, a népszerűségi mutatói annyira nem durvák, hogy azonnali beavatkozásra lenne szükség. 

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Melyik szerepben a legerősebb szerinted Viego?