Ezt a FIFA 21-es szabadrúgás gólt még Roberto Carlos is megirigyelné

Ezt a FIFA 21-es szabadrúgás gólt még Roberto Carlos is megirigyelné

A szabadrúgások a FIFA sorozat egyik leginkább alulértékelt elemei, és ez leginkább azért lehet így, mert eléggé összetett mechanikáról van szó, és a szerencsének is van beleszólása a helyzetek alakulásába.

A pontrúgások pedig fontos szerepet játszhatnak egy-egy mérkőzés végkimenetelébe, már csak azért is, mert a legtöbb esetben nem lőnek kapura egyből a játékosok, hanem valamivéle kombinációs játék révén igyekeznek bevenni az ellenfél kapuját. Most viszont egy olyan szabadrúgást mutatott be az egyik rajongó, amit még Roberto Carlos is megirigyelne. A Knuckleballs technikát alkalmazva elképesztő csavarást hajtott végre, így sem a sorfalnak, sem a kapusnak nem maradt esélye a blokkolásra, védésre.

Knuckleball

A knuckleball szabadrúgás az, ahol a labda kígyózó mozgással repül el a kapuig, így a hálóőrnek nagyon nehéz dolga van. Fontos tudni, hogy a knuckleball féle szabadrúgásokat nagyon könnyű kihagyni, és általában a szerencsének köszönhető egy-egy gól, de azért lehet gyakorolni, ezáltal pedig hatékonyabban lehet belőle gólokat szerezni. A performanszhoz a bal kart egyszer fel kell tolni, majd a jobb karral a következőt kell végre hajtani: le, fel, le, és jöhet a rúgás, ha már minden más stimmel.

Távolság

A szabadrúgás ideális távolsága 27 és 41 méter között van a kaputól. De persze megfelelő tréningezés esetén bárhonnan be lehet vállalni. A szabadrúgás elvégzése előtt a jobb oldali karral meg lehet változtatatni a rúgó játékos helyzetét is. . A focisták különböző pozíciói viszont eltérő hatással lesznek a rúgásra. Általában az alapértelmezett helyzet hozza meg a legjobb eredményt.

Nem árt szem előtt tartani, hogy olyan játékosokat érdemes a labda mögé állítani, akinek minél nagyobb a Shot Power és a FK Accuracy értéke. De itt egy tutorial videó, melyből még több információval gazdagodhattok:

És akkor lássuk a videót, ahol is 5:5-ös állásnál a 84. percben a játékos kapott egy szabadrúgást 29 méterről, majdnem középről. Odaállt De Bruynel és egy kegyetlenül szép kiflit rakott bele a lövésbe, nem véletlen, hogy temérdek likeot kapott a videójára:

Best freekick I've ever scored from r/FIFA

Ti lőttetek már ilyen gólt?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!