LoL: Hatalmas izgalmakkal és egy meglepetéssel zárult az LEC rájátszásának első hétvégéje

LoL: Hatalmas izgalmakkal és egy meglepetéssel zárult az LEC rájátszásának első hétvégéje

A Bo5-ös formátum és az aktuális forma felülírta az előzetesen kialakult erőviszonyokat az egyik párharcban.

Hatalmas várakozás övezte az LEC 2021-es tavaszi rájátszásának első három meccsnapját, ugyanis a csapatoknak a 11.6-os frissítésben, Bo5-ös formátumban kellett helyt állniuk. Az esélyeseknek végül egy kivételével ez sikerült, de a vasárnapi összecsapáson borult a papírforma. Ez történt a playoff első körében.

Fnatic vs SK Gaming (3-1)

Az első és a második meccs első felében úgy tűnt, hogy sima söpréssel léphetnek Upseték a következő lépcsőfokra, de a Jenax vezette SK másképp gondolta. Hatalmas comeback után behúzta a német együttes a második mérkőzést, majd a harmadik és negyedik felvonásban végig meccsben voltak a tavalyi ezüstérmes ellen. Az SK felső ösvényese hatalmasat játszott, voltak szép megmozdulásai Treatznek és Jezunak, azonban ez most nem volt elég. A három újonccal támadó SK tisztes helytállást tanúsított, nyáron minden adott, hogy még eggyel magasabb sebességfokozatra kapcsoljanak. A FNC követett el buta hibákat, de Nisqy stabil játéka, Selfmade korai agressziója, valamint Upset clucth pillanatokban megvillantott helyezkedései győzelmet értek.

G2 vs S04 (3-2)

Silver Scrapes, Seraphnie Rekkles kezében és egy fordulatos párharc. Ennél többet nem kívánhattak a LoL e-sport rajongói szombat estére, azonban a meglepetés végül elmaradt. A címvédő 2-0 után két meccset bukott zsinórban, azonban a mindent eldöntő utolsó felvonásra előhúztak egy olyan összeállítást, amivel nem tudott mit kezdeni Gilius és csapata. Ha csak egyetlen meccset akartok visszanézni a hétvégéről, akkor mindenképp a G2 vs S04 5. mérkőzése legyen az. A G2 továbbjutott, de a S04 megmutatta, hogy a kisebb klubok képesek felnőni akár a legnagyobbak mellé.

MAD Lions vs Rogue (3-1)

Az alapszakaszban egyértelműen Larssenék voltak az erősebbek, de a rájátszásban ennek semmi nyoma nem volt. Az első meccset még behúzták, de utána két elég sima vereségbe szaladtak bele. A MAD meccspontra került, ami felrázta a RGE-ot, azonban Kaiser és Armut vezetésével nem engedték át az ötödik meccs jogát az alapszakasz másodikának. Larssen Azirja nem volt elég jó, hiába hozta be három alkalommal, ahogy a felső ösvényen sem volt meggyőző Odoamne ebben a szériában. Az Oroszlánok a G2 ellen készülhetnek, a Rogue-ra a FNC vs S04 győztese vár az alsó ágon.

Folytatás április 2-án 18:00-kor, a Schalke 04 és a Fnatic összecsapása következik a sorban. A meccseket élőben, magyar nyelven követhetitek az Esport2tv Twitch csatornán, ahol Mystery Giftet nyerhettek! 

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted a FNC vagy az S04 esik ki következőnek a rájátszásból?