Menő IT területek, amelyek miatt érdemes az informatikai pályát választani

Menő IT területek, amelyek miatt érdemes az informatikai pályát választani

A jövő szakembereinek az IT szektoron belül új kapuk nyílnak meg, az informatikusképzés legizgalmasabb területei csak rád várnak.

A digitalizáció egyre nagyobb mértékű fejlődése nem csupán a munkavállalókkal szemben támasztott elvárásokat növeli, de olyan új állásokat is teremt, amelyek messze túlmutatnak a programozók és rendszergazdák feladatkörein. Az IT ma már igenis menő, a lehetőség pedig, hogy ezen a területen bontakoztassuk ki tudásunkat, rengeteg ember számára adott. Az informatikáról és informatikusokról ma már egyáltalán nem egy introvertált rendszergazda vagy programozó jut eszünkbe, hiszen az IT szakemberek munkája és tudása az elmúlt években folyamatosan fejlődő digitális világunk nélkülözhetetlen elemévé vált. Ráadásul rengeteg olyan szakma jelent meg a munkaerőpiacon, amelyek az informatika más és más szegmenseit hálózzák be: ezekhez a programozói tudáson kívül sokkal inkább kreativitás és projektmenedzsment készség szükséges, így azoknak a köre, akik alkalmasak lehetnek egy-egy pozíció betöltésére, egyre csak szélesedik.

De milyen új, modern területeken számítanak a jövőben a vállalatok egyre több és több szakemberre?

Blockchain

Ez a technológia megoldja a hálózatokban megosztott információ biztonságos kezelését a szervezeteken belül. Legyen szó pénzügyi szolgáltatásokról vagy személyes adatokat kezelő hivatalos szervekről, a blokklánc technológia mindegyik számára komoly előnyöket kínál, a területen pedig egyre több informatikusra van szükség.

Önvezető autók

Informatikus szakemberekre a jövő közlekedési eszközeinek fejlesztésekor is szükség van, annak befogadó környezetének, valamint infrastruktúrájának megalkotásában pedig talán még nagyobb az IT szakemberek szerepe.

RPA

A robotizált folyamatautomatizálás egyre inkább előtérbe kerül, ahogy a vállalatok és cégek minél több tevékenységüket automatizálni szeretnék. Az RPA területén belül rengeteg a lehetőség, hazánkban is vállalatok százai veszik igénybe a robotizációs fejlesztéseket.

Machine learning

A mesterséges intelligenciának ezen ága esetén elmondhatjuk, hogy eddig mindössze a jéghegy csúcsát, a lehetőségek kis részét fedezte fel a XXI. század embere, így a terület még számtalan új felfedezést és fejlesztést rejt magában az informatikusok számára.

Agrárdigitalizáció

A mezőgazdasági termelés ma már korántsem a több száz éves hagyományokra alapuló terület, hiszen az egyre nagyobb teret enged az informatikai fejlesztéseknek. Olyannyira, hogy informatikusok már külön erre a területre specializálódnak, hiszen rengeteg kiaknázatlan lehetőség rejlik benne, amelyek mind a termelést, mind magát a fogyasztást is hosszú távon befolyásolják majd.

Ha téged is megfogtak az izgalmas IT területek, többet szeretnél megtudni az informatikai egyetemi oktatásban rejlő lehetőségekről, vagy az informatikus szakmák iránt érdeklődsz, látogass el a programozdajovod.hu, valamint a felvi.hu weboldalára! (x)

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.