Hardver: Folyékony nitrogénnel hajtottak meg egy i9-11900K-t, ez lett az eredménye

Alapos hűtés mellett elképesztő rekordokra képesek az overclockerek.

Az Intel i9-11900K-s processzor a Rocket Lake-S széria zászlóshajójaként hódította meg a maximális teljesítményt hajszoló gamerek szívét. Természetesen a videójátékosok mellett a túlhajtásra szakosodott modderek is megörültek, amikor piacra dobták a legújabb játékukat. Egy "Rog-Fisher" nevű overclocker 7 GHz fölé tornázta a proci órajelét, ami jelenleg a világ legjobbjának számít ezzel a hardverrel.

A művelethez szüksége volt egy kifejezetten erre a célra épített alaplapra, valamint rengeteg hűtésre. Az ASUS ROG Maximus XIII Apex alaplap tökéletes választásnak bizonyult, ahogy a folyékony nitrogén képességeiben sem szabad kételkedni ilyen hatalmas igénybevétel esetén. A feszültséget 1,873 voltra állította "Rog-Fisher", ezzeél sikerült 7 GHz fölé (pontosan 7047,88 MHz-re) tornáznia az órajelet.

Egy indiai YouTube csatornán szintén megizzasztották az i9-11900K-t, azonban jelentősen alacsonyabb feszültség (1,678 volt) mellett. A 6,5 GHz-es órajelet egy ROG Maximus XIII Hero alaplap segítségével érték el. Az Intel i9-11900K-s processzorai jelenleg még nem kerültek kereskedelmi forgalomba, az overclockerek közvetlenül a gyártótól kapták meg a tesztpéldányokat. Jelenleg lefoglalni tudjátok az i9-11900KF-es változatot, ezért 223 900 Ft-ot kér el az egyetlen magyar forgalmazó, amelyik listázta már a terméket. A megjelenési dátum 2021. április 20-a, addig csak képzeletben építhetitek meg azt az álom PC-t, amelyben ilyen hardver duruzsol.

Töltsd ki az éves magyar e-sportkutatást és nyerj értékes ajándékot! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Intel vagy AMD processzorod van?