LoL: Ennyi volt, nincs tovább, kitörli a Riot Games a legerősebb hőst

LoL: Ennyi volt, nincs tovább, kitörli a Riot Games a legerősebb hőst

Hiába nerfelték éveken keresztül, végül a teljes törlés mellett döntöttek.

Egy nagyon szomorú hírt osztott meg a Riot Games néhány órával ezelőtt. A League of Legends fejlesztője bejelentette, hogy kitörlik az egyik hőst a játékból. A döntést halasztották ameddig lehetett, de egyszerűen nem lehetett eléggé legyengíteni a karaktert, hogy ne róla szóljon a játék metája. Még pár napig használhatjátok a hőst, de utána végleg búcsút int az Idézők Szurdokának.

Aurelion Sol, a világok pusztítója

Természetesen nem másról van szó, mint Aurelion Solról, a valaha volt legnagyobb és legerősebb LoL bajnokról. Teemo gombákat dobál, Sion egy hatalmas fejszével sújt le az ellenfelekre, Aurelion Sol egész galaxisokat képes mozgatni pusztán az akaratával. Ekkora erőt egyszerűen nem lehet kordában tartani, ezért a 11.8-as patchben kitörlik a játékból minden idéző kedvencét.

"Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy meglépi ezt a Riot Games. Bár profi meccseken nem játszottam soha Aurelion Sollal, mivel annyira erős volt, hogy sosem engedték a szervezők, de Solo Queue-ban kizárólag erre a hősre esett a választásom, ha átjutott a tiltási fázison." - nyilatkozta Faker, a League of Legends háromszoros világbajnoka, a világ #1 MOBA videójátékának valaha volt legjobb játékosa.

A Riot az elmúlt években többször nerfelte már a karaktert, de még mindig túlságosan nagy hatással volt a normál és rangsorolt meccsekre. Pusztító erejét az Idézők Szurdokában, az Ordító Szakadékban, sőt a Teamfight Tacticsben is megismerhették a játékosok. 2016 márciusában érkezett meg a League of Legendsbe Aurelion Sol, 2021-ben végső búcsút kell vennetek tőle.

A Riot Games hivatalos közleményét, valamint Bjergsen, Caps, Deft és a többi LoL legenda nyilatkozatát itt olvashatjátok el!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted Aurelion Sol a legerősebb hős?