LOL: Még a legnagyobbak is elbukhatnak az LEC tavaszi rájátszásában

Erre sokan nem számítottak az egyszer biztos.

A húsvéti hétvége igazi rangadókat hozott a tavaszi LEC rájátszásából. Az egyik oldalon ott voltak a legendák, mint a G2, a Fnatic és a Rogue. Míg a másik oldalon olyan feltörekvő gárdák szerepeltek, mint a Schalke 04 és a MAD Lions. Persze a tét nem volt kicsi most sem. Az alsó ágon először ott volt a Fnatic és a Schalke párharca, majd jött a G2 és a MAD Lions csörtéje és végül ismét a Schalke léphetett pályára, de most már a Rogue volt az ellenfél. Az egyszer biztos, hogy az eredményeket tekintve kevesen fogadtak volna arra, hogy ez történik majd. Az pedig biztos, hogy idén átrendeződnek az erőviszonyok, hiszen megtörni látszik hosszú évek hegemóniája a legjobbak között.

Fnatic vs. Schalke 04 (Győztes: S04)

Hogy a Fnatic csapata már látott szebb napokat ahhoz kétség sem fér. A tavalyi szezon végén elvesztették Rekklest, a szezon során a csapat erősen a középmezőnyhöz tartozott és valahogy nem látszott az, hogy megtalálták volna a ritmust. Persze ez a Schalke csapatánál is megvolt, de náluk a szezon végére inkább egy stabilan javuló teljesítmény volt a jellemző. Ennek ellenére mielőtt elkezdődött volna a két gárda összecsapása a rájátszásban, a rajongók mégis arra tippeltek többen, ha nehezen is, de a veterán csapat megy majd tovább. Ezzel szemben a játék képe nem is lehetett volna egyértelműbb. A Schalke gyakorlatilag simán 3-0 arányban megnyerte a Bo5 meccset. BrokenBlade nagyon elkapta a fonalat, a meccs folyamán sorra hozta az 1vs2 szituációkat és nem találtak rá ellenszert. Abbedagge borzalmas sebzést osztott ki és nagyon sok olyan helyzet volt, amikor el kellett volna esnie, de valahogy mindig sikerült meglógnia. Végül pedig még szót kell ejteni LIMIT teljesítményéről is, hiszen ha minden kötél szakadt, akkor ő hozta le a dolgokat. Ezzel szemben a Fnatic egyáltalán nem tudott belerázódni a ritmusba. Hylissangnak nagyon nem sikerültek a dolgok és nem egyszer sikerült szinte értelmetlenül feláldoznia magát. Viszont a teljesítményt mindenki Bwipótól várta és erre BrokenBlade mellett a Fnatic topposának esélye sem volt. Ezek után nem is volt kérdés, hogy kié lesz a végső győzelem.

G2 vs MAD Lions (Győztes: MAD Lions)

Azt a meccs előtt is tudtuk, hogy mindkét csapat jó formában van. A G2 az egész szezon során stabilan jól teljesített, ez látszott az eredményeken is. Míg a MAD Lions a végére kapta össze magát annyira, hogy a legjobbak közé került. Ami az eredményeket illeti a G2 a meccs előtt túl volt egy igencsak nehéz győzelmen a Schalke ellen, míg a MAD a Rogue gárdája ellen húzta be a továbbjutást, mondhatni magabiztosan. Ezek után még a legöregebb indián se tudta megmondani biztosra, hogy ezt a párharcot ki nyeri majd. Ahogy pedig vártuk, a vég szoros volt és csak pici dolgok döntöttek arról, hogy melyik csatát ki nyeri. Vitathatatlan, hogy Caps és Rekkles villanásai sokszor gyönyörűek voltak magukban, de a legtöbb ilyen esetben ezekből a manőverekből nem született meccsnyerő pillanat. Ezzel szemben amikor Carzzy indult meg, abból mindig valami olyan makró előnyt szerzett a MAD, ami nagyot lendített rajtuk. Ha pedig ehhez hozzátesszük azt, hogy Armut célja minden esetben az volt, hogy csapatcsatákban kikapja Rekklest vagy Capset, akkor eljutunk oda, hogy miért is vesztett a G2. Ezek után a címvédőknek még van esélye, hogy ismét kihívják az oroszlánokat, de ehhez már rögös út vezet a Rogue csapatán keresztül.

Rogue vs. Schalke 04 (Győztes: Rogue)

Most már tudjuk, hogy a múlt héten nem a Rogue játszott rosszul, hanem a MAD Lions mutatott kivételes teljesítményt. Ezt alátámasztja az is, hogy most a G2 is kikapott tőlük és ők mentek tovább. Illetve a Rogue relatíve könnyen verte a Schalke csapatát is. Ami szembetűnő volt, hogy ezen a meccsen nem az egyéni megmozdulások formálták a mérkőzések képét, sokkal inkább a gondos tervezés és a csapatmunka vitte a prímet. Azt lehet mondani, hogy egy-egy párharc félig már a hősválasztás fázisában eldőlt. Ez halmozottan igaz az utolsó körre, ahol Kennen Odo kezébe került. De ezen kívül mindenki tette a dolgát és a csapat folyamatosan Larrsen és Hans Sama keze alá dolgozott. Külön fontos beszélni arról, hogy BrokenBlade most nem tudott egyszer sem igazán meglógni egy adag előnnyel. Ez pedig azt jelentette, hogy a carry kabátot sem tudta a hátára kapni. Ezen kívül Abbedagge sem tudott igazán olyat húzni, ami nagyot lendített volna a csapaton.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!