LoL: Zsinórban kapott két nerfet ennek ellenére ő a legerősebb hős a metában

LoL: Zsinórban kapott két nerfet ennek ellenére ő a legerősebb hős a metában

Két nerf zsinórban, de a dzsungeles még mindig kitart.

Folyamatosan változik a meta az Idézők Szurdokában, legyen szó a Solo/Duo Queue mérkőzésekről, vagy a profik összecsapásairól. Az elmúlt napokban beszivárgott a választások közé Varus és Ashe, miközben a felső ösvényen komolyan kell venni a Karmákat. Mindeközben a dzsungelben az égvilágon semmi sem változott, sőt csak még jobban megerősödött az első helyen Hecarim. Az Árnysereggel támadó lovas jelenleg a League of Legends legjobb győzelmi aránnyal rendelkező hőse, sőt ezt a karaktert tiltják a legnagyobb arányban a rangsorolt meccseken. Ha ez még nem lenne elég, akkor ott van a választási aránya, ami szintén kiemelkedőnek számít.

Hecarim nerfek a 11.6-os és 11.7-es LoL patchben

Kicsit sokáig tartott, de a League of Legends játékegyensúlyáért felelős csapatának leesett a tantusz, hogy gyengíteni kéne Hecarimot. A 11.6-os frissítésben lecsökkentették a Rampage (Q) nagyobb szinteken elérhető alapsebzését, azonban ez nem okozott drasztikus visszaesést. Újra összeültek a nerfeket kifundáló szakemberek, hogy egy másik erősségét gyengítsék a hősnek. A Devastating Charge (E) maximális bónusz mozgási sebessége 10%-kal lett kisebb a 11.7-es frissítésben, de ez még mindig nem jelent semmit, ugyanis érkezett egy nagyon fontos tárgyváltoztatás Hecarim szempontjából.

A klasszikusnak mondható Turbo Chemtank + Dead Man's Plate build mellett kinőtte magát egy másik alternatíva, ugyanis a mitikus passzívból mozgási sebességet biztosító Trinity Force lett az új közönségkedvenc. Ennek az építési módnak köszönhetően bár veszít a hős tankosságából a korai szinteken, a sebzése drasztikusan megnő, ami segíti a carryzést. Természetesen a Turbo Chemtankra épülő út még mindig tökéletesen működik, ezért akkor sem kell aggódni, ha full tankra van szüksége a csapatnak.

  • Hecarim győzelmi aránya Platinumtól felfelé a Ranked létrán: 52,9%
  • Hecarim tiltási aránya Platinum felett Rankeden: 59,3%
  • Hecarim választási aránya Plat felett rangsorolt meccseken: 13,6%

Töltsd ki az éves magyar e-sportkutatást és nyerj értékes ajándékot! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked melyik build tetszik jobban Hecarimra?