FIFA 21 válogatottságért szervez selejtezőt az MLSZ, itt lehet jelentkezni

FIFA 21 válogatottságért szervez selejtezőt az MLSZ, itt lehet jelentkezni

Elindult idén is az EA Sports által szervezett eNations Cup versenysorozat, de a hivatalos selejtezők előtt minden résztvevő országban tartanak egy előválogatást.

Az eNations Cup tulajdonképpen a futball világbajnokság virtuális megfelelője, ahol a résztvevő nemzetekből két játékos PS4-en és Xbox One-on képviselheti hazáját a legrangosabb, országok számára kiírt megmérettetésen. 2019-ben tartották meg az első eseményt, akkor Franciaország - DaXe és Maestro részvételével - bizonyult a legjobbnak, és mivel a fő tornát offline körülmények között bonyolították le, így 2020-ban a koronavírus járvány miatt elmaradt az eNations Cup. Idén azonban egyelőre úgy tűnik, hogy ugyan online keretek között, de megrendezik a sorozatot.

Ennek az első állomása az eTrophy kvalifikáció lesz, amelyet minden eNations Cup-on indulni szándékozó országban kihírdettek. Ez szolgál arra, hogy kiderüljön kik húzhatják magukra hazájuk virtuális mezét majd az eNC selejtezőin. Mindkét konzolon lehetősége van a játékosoknak nevezni, így a PS4 és Xbox One rajongók sem maradnak le semmiről. A Magyar Labdarúgó Szövetség által kiírt selejtezők közül kettő lesz PS4-en és kettő Xbox One-on. A meccseket Ultimate Team módban összeállított csapatokkal kell megvívni. Viszont a regisztrációnak az egyik feltétele, hogy egy játékosnak 16 évesnél idősebbnek kell lennie.

A kvalifikációk időpontjai, és a linkekre kattintva tudtok jelentkezni:

A kupák este 8 órakor kezdődnek, de minden indulónak 45 perccel a start előtt meg kell erősítenie - check-in - a részvételi szándékát.

A legfontosabb szabályok:

  • Egy csapatban maximum 2 Ikon és TOTY kártya lehet az alábbi leosztás szerint: 2 Ikon vagy 2 TOTY vagy 1 Ikon + 1 TOTY
  • Emellett lehet még 2 nem Ikon és TOTY lap, amely 90 feletti ratinget képvisel
  • Továbbá megengedett még 4 nem Ikon és TOTY lap, amely 87 és 89-es rating közötti értéket kapott
  • A többi lap maximum 86-os vagy annál kisebb ratingű lehet
  • A kapusok ezek közül kivételek, bármilyen kártyát be lehet rakni a kezdőbe közülük

Mérkőzéseket érintő fontos tudnivalók:

  • 2*6 perces oda-visszavágós meccseket játszanak egymással a felek
  • Ha mindkét összecsapás után teljesen egyenlő az eredmény, akkor egy harmadik mérkőzést indítanak a játékosok és ez az első gólig tart
  • Gyors csere nem engedélyezett
  • Sérülések: bekapcsolva

A végén elvileg két játékos bekerül a válogatottba, így ők képviselhetik majd hazánkat a FIFA 21 eNations Cup selejtezőin, amelynek időpontja egyelőre még nem ismert.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!