TippmixPro CS:GO Masters - A veteránok ismét legyőzték a fiatalokat

TippmixPro CS:GO Masters - A veteránok ismét legyőzték a fiatalokat

Véget értek a selejtezők, pár nap felkészülés és jön az alapszakasz!

Ha a nyers aim, az agresszív játékstílus már nem is számít annyit, mint néhány éve, a tapasztalat még mindig sorsdöntő lehet egyes meccseken. Ezt láttuk tegnap a TippmixPro CS:GO Masters zárt selejtezőjében is, ahol a három legjobb csapat közül a főként veteránokból álló kettő jutott tovább.

A felső ági döntőben a magyar CS két legendás zászlója, a volgare és a Salamander csapott össze. Magyar meccshez hűen magyar pályán, Mirage-on startolt a Bo3-as párharc, ahol a Sala nem sok esélyt adott ellenfeleinek. Pedig a volgare színeiben nem csak SHIFTZZZ, de a csapat finn cserejátékosa, Juho is tündökölt. Ők ketten gyakorlatilag futószalagon hozták a frageket, de a Salamander tapasztalt játékosaival és meglepően jól működő csapatmunkájával szemben nem tudtak mihez kezdeni.

A 16-11-es Mirage után Trainen folytatódott a meccs, amit bár ritkán látunk hazai mérkőzésen, sok magyar játékos kedveli. Ez a pálya a Salamander választása volt, de nem sokon múlt, hogy kikapjanak rajta. Mindkét csapat jól támadott az alapvetően CT orientált pályán és szinte egyszer sem tudtak elhúzni a másik mellett 2-3 körrel távolabb. ViZR parádés egyéni megmozdulása hozta meg a Salamandernek a sorsfordító kört, 15-12-nél meccsponthoz jutottak, amit kétszer ugyan hárítani tudott a volgare, de 16-14-re végül a Salamander lezárta a pályát, a meccset pedig 2-0-ra.

Aaronék tehát már biztosan továbbjutottak, egy hely volt még kiadó. A volgare leesett a TryOut mellé, amellé a csapat mellé, akiket sokan az egész kvali meglepetésének tartottak. Sajnos tegnap este elmaradt a váratlan győzelem, a TryOut mintha leblokkolt volna a volgare-ral szemben, különösen Mirage-on. RmLék ha néhány apró hiba miatt ki is kaptak a Salamandertől, de a továbbjutást nem akarták elveszíteni, így két pályával be is lőtték magukat az alapszakaszba. Mirage-t 16-7-re, Dust2-t pedig 16-14-re nyerték meg.

Ezzel ki is alakult Magyarország legnagyobb CS:GO bajnokságának, a TippmixPro CS:GO Masters alapszakaszának mezőnye. Összesen 8 csapat küzd majd meg a 4 millió forintos összdíjazás szeleteiért, az első mérkőzések május 3-án, hétfőn kezdődnek majd és persze mindet élőben szurkolhatjátok majd végig az esport1tv-n.

A TippmixPro CS:GO Masters alapszakaszának mezőnye:

  • Budapest Five
  • WiLD MultiGaming
  • Békéscsabai E-sport Egyesület
  • Linkdown
  • Illés Akadémia Spirit
  • Honvéd
  • Salamander
  • Volgare

Töltsd ki az éves magyar e-sportkutatást és nyerj értékes ajándékot! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!