Az 5x 85+ pack analízis elég érdekes képet fest a FIFA 21-ről

Az 5x 85+ pack analízis elég érdekes képet fest a FIFA 21-ről

Vajon akkor megéri-e nagyobb tételben kinyitni őket vagy sem?

A FUT játékosok nagy részének mindig ad egy halvány reménysugárt egy újabb csomag megszerzése, hiszen mindig benne van a levegőben a "na most jön álmaim nyitása". Persze nem mindenki hisz már ebben, de azért tudat alatt csak ott motoszkál a rajongókban, mert időnként egyeseknek csak kidobja a kedvencét egy-egy ilyen pack. Egy játékos most egy röpke tesztet végzett, aminek nem is feltétlenül lett negatív az eredménye, sokkal inkább különös megállapításra juthatunk a látottak alapján.

Először is, nagyon nehéz számára, meg úgy általánosságban megállapítani, hogy egy ilyen 85+-os csomag jónak számít-e vagy rossznak. Valószínűleg egy nagy részét visszakapja az ember egy ilyen packból, ha az értéket tekintjük a legfontosabbnak. Játékosunk az 5x 85+ pack csomagot pörgetett ki az analízis során. Ez a tétel 162 ezer coint kóstál a leírása szerint, és a várható nyereséget körülbelül 151 ezerben állapította meg a játékos. Emellett 87%-ra teszi azt, hogy ez 120 ezer vagy ennél kevesebbet hoz majd. Elméletileg még így is az EA a "vesztes", és bizonyos esetekben megérheti a játékosnak véleménye szerint, de néha csalóka lehet a dolog. A további matek a latolgatást illetően így alakul:

  • Kedvenc labdarúgóját nem nyitotta ki, így ezért adott itt 0% esélyt, persze erre azért mindenkinél van egy minimális sansz, de valóban nagyon apró számot kapnánk
  • A 109 futballistából, akik a csomagban vannak, 11 kerül 162k vagy ennél többe, így erre 23.79%-os esélyt állapított meg
  • Általános elosztást illetően a játékosok 70 százalékának az ára 151k és 95.85k körül mozog
  • 200k vagy ennél kevesebb bevételre 18.4%-ot jósolt, míg 300k körüli bónuszra a 6%-ot sem éri el ez a mutató

A második képen pedig az látható, hogy lefuttatott egy 500 ezres szimulációt. Ebből az derült ki, hogy a maximális hozam 1.8 millió coin volt, de többnyire 100 és 200 ezer között mozgott a bevétel.

500 000 kísérletből 2342-nek, tehát a 0.5%-nak több mint 1 milliós volt a hozama, ami így leírva nem mondható rossznak. Azonban az ilyen típusú elemzéssel az a probléma, hogy az untradeable tételeket értékben egyenértékűnek tekinti a tradeable verzióikkal, ami valójában hamis képet fest le. Például a St. Maximin Freeze verziója 3-400 ezres piaci áron mozog, de egyeseknek mindössze körülbelül 50 ezres értéken mozog a funkcionalitását illetően. Mert lehetséges, hogy valaki sokkal inkább szeretné a 86-os Cuadrado-t, pedig ő kevesebbet ér, ezért nem használná azt az ASM lapot és talén el sem tudná adni.

Ez sok esetben abból fakad, hogy nagyon szubjektív, mely kártyákra is van szüksége egy játékosnak a klubjába, és mivel jó néhánnyal nem is lehet kereskedni, előfordulhat, hogy a piaci ár nem tükrözi számukra a valódi értéküket. A legnagyobb probléma így ebből fakadóan az, hogy valójában nem tudni milyen értékekkel lehet számolni a legtöbb csomag kapcsán, ez pedig nagy bizonytalanságot szül, és ez szomorú, mert ez senki máson nem múlik, mint magán a kiadón. Szóval nem véletlenül így találták ki ezt.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!