Így fejlődött a FIFA 94-től kezdve a Finesse Shot, videón a megdöbbentő lövések

Egyes esetekben azért nem a szépség miatt kapjuk fel a fejünket.

Amióta kitalálták ezt a sportot, azóta boritékolható, hogy az egyik legfontosabb része a kapuralövés, és nincs ez másként a FIFA-sorozatban sem. Vannak azonban technikák, melyek eredményesebbek lehetnek, ráadásul a játékban az úgy nevezett Finesse Shot elég hatékony gólszerzési lehetőséget jelent, immárom több, mint két évtizede. Nem is gondolnánk, hogy az utóbbi években amolyan idegesítővé vált technika gyakorlatilag a FIFA 94 óta létezik a játékban. Lehet, hogy néhány epizódnál ez határeset, hiszen nem teljes egészében felelne meg a látott mozdulatsor a Finesse Shotnak. Egyébként nemzetközileg így értelmezik ezt a rúgás módszert:

A fineszes lövés lehetővé teszi, hogy a kapu elérhetetlen részeibe jutassa a rugó a labdát, például a felső vagy az alsó sarokba. A kapu közvetlen közelében vagy távolról leadott lövés esetén a labda íve valamelyik irányba elgörbül, így megnehezíti a védők és a kapusok számára a blokkolást, háritást.

Általában a Finesse Shot a játékokban a legerősebb lövéstípus. A FIFA 21-ben az alábbi módszerrel lehet előhívni:

  • PlayStation: R1 + O (Classic)
  • Xbox: RB + B (Classic)

Sok esetben a büntető területen belül ez egy hatékony módszer, de sok szituáció a játékban azt igazolja, hogy egy kevés gyakorlás és 20-30 méterről is oltári nagy találatokat lehet szerezni így. Általában, ha az alsó sarkot lőné ki valaki, akkor elég 1-1,5 csík, ha pedig a felső sarkokat keresi, akkor 2-3 csík erőt kell beleadni. Egy rajongó most összegyűjtötte egy videóban, hogy miként változott az elmúlt 27 évben ez a rúgásforma, de az is leszűrhető belőle, hogy néha ez a játék azért távol áll a valóságtól, és érdekes helyzetekből sikerül baromi könnyen vezetést szerezni.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!